Imagini care arată un atac asupra unui cartier din Beirut (Video): Presa libaneză relatează că un F-35 israelian a efectuat atacul, iar un important lider Hezbollah a fost eliminat

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane de vânătoare F-35 ale Forţelor Aeriene Israeliene, escadrila ''Lions of the South'', zboară deasupra sudului Israelului, în ianuarie 2020. Sursa Foto: IDF.
Avioane de vânătoare F-35 ale Forţelor Aeriene Israeliene, escadrila ''Lions of the South'', zboară deasupra sudului Israelului, în ianuarie 2020. Sursa Foto: IDF.

Imagini prezentate pe retele de socializare ar arăta scena atacului aerian israelian din Beirut de acum puțin timp. Presa libaneză susține că un avion israelian F-35 a executat atacul, cu două rachete. Atacul a vizat o clădire din suburbia Dahiyeh din Beirut, un bastion cunoscut al Hezbollah. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) descrie atacul ca fiind „țintit”.

IDF a lovit un apartament în bastionul Hezbollah Dahieh din Beirut vineri după-amiază, vizându-l pe Ibrahim Aqil, șeful operațiunilor grupării. 

Surse libaneze au declarat că atacul a ucis opt persoane și a rănit alte 59. O sursă afiliată Hezbollah a declarat pentru AFP că Aqil se numără printre morți. Oficialii israelieni cred, de asemenea, că Aqil a fost ucis, dar nu a fost furnizată nicio confirmare oficială.

Informaţia este confirmată şi de presă israeliană. Este doar a treia oară când IDF efectuează lovituri aeriene în Beirut de la începutul războiului.

În iulie, o lovitură aeriană israeliană în Beirut l-a ucis pe șeful militar al Hezbollah, Fuad Shukr, iar înainte de aceasta, în ianuarie, liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis în urma unui atac pe care Forțelor aeriene israeliene l-au efectuat asupra capitalei Libanului.

O sursă apropiată Hezbollahului libanez afirmă că atacul efectuat de Israel asupra cartierului Dahiyeh din Beirut l-a ucis pe Ibrahim Aqil, comandantul unității de elită Radwan a grupării teroriste.

„Lovitura aeriană israeliană l-a ucis pe comandantul Forței Radwan, Ibrahim Aqil, al doilea comandant al forței sale armate după Fuad Shukr”, care a fost ucis în iulie, tot în bastionul Hezbollah din sudul Beirutului, afirmă sursa care a solicitat pastrarea anonimatul pentru a discuta chestiuni sensibile.

Publicația saudită Al Hadath a citat două surse de securitate care au declarat că atacul a lovit în apropierea unor instalații-cheie ale Hezbollah din Dahieh, în timp ce un reporter a observat patru explozii consecutive în zonă. 

Un oficial israelian a declarat pentru Ynet că războiul împotriva Hezbollah a intrat într-o nouă fază și că Israelul este pregătit să răspundă la orice represalii ale grupării teroriste. „Toate opțiunile sunt pe masă”, a spus oficialul. 

Aqil, un membru de rang înalt al Consiliului Jihad al Hezbollah, a fost legat de numeroase atacuri teroriste globale și operațiuni militare în Siria. 

În 2015, SUA l-au desemnat terorist, asociindu-l cu mai multe atacuri, inclusiv atentatul din 1983 de la Ambasada SUA din Beirut, soldat cu 63 de morți, și atentatul de la cazarma pușcașilor marini de la sfârșitul aceluiași an, soldat cu moartea a 241 de membri ai forțelor americane. Anul trecut, Casa Albă a oferit o recompensă de 7 milioane de dolari pentru informații care să conducă la Aqil, pe care l-a acuzat că a orchestrat atacul de la ambasadă din 1983. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel