Hezbollah confirmă moartea a doi comandanți ai săi în raidul aerian israelian asupra Beirutului

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Hezbollah a confirmat că un alt comandant de rang înalt, Ahmed Wahbi, a fost ucis în atacul israelian de ieri asupra Beirutului.

Hezbollah a anunţat sâmbătă moartea unui al doilea comandant de-al său în atacul aerian israelian de vineri în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut, transmite AFP.

Mişcarea şiită libaneză a afirmat că Ahmed Mahmoud Wahbi condusese până la începutul acestui an operaţiunile militare ale unităţii de elită Radwan în sprijinul Hamas.

Potrivit Hezbollah, în atacul israelian de vineri au fost ucişi 15 dintre combatanţii săi, dintre care cel mai important era şeful unităţii Radwan, Ibrahim Aqil. Mişcarea şiită libaneză a confirmat vineri seara că Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii săi importanţi, Ibrahim Aqil.

Ibrahim Akil , comandantul Hezbollah ucis într-un atac israelian la Beirut vineri, era căutat pentru două bombardamente asupra țintelor americane la Beirut în 1983, care au ucis peste 300 de oameni.

Puţin mai devreme, un purtător de cuvânt al armatei israeliene declara că 'avioane de luptă ale armatei aerului au efectuat o lovitură ţintită (...) eliminându-l pe Ibrahim Aqil, şeful unităţii operaţiunilor Hezbollah, comandantul unităţii Radwan'.

Ministrul de externe al Libanului a avertizat la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU că „nimeni în această lume nu mai este în siguranță” după atacul asupra dispozitivelor de comunicații din acea țară.

„Nu căutăm răzbunare”, a adăugat el. „Doar căutăm dreptate”.

El a cerut consiliului „să pună capăt războiului pe toate fronturile” – avertizând lumea să nu fie „martor tăcut” la „marea explozie care se profilează la orizont”.

La rândul său, Ministerul libanez al Sănătăţii anunţa că 14 persoane au murit şi 66 erau rănite, dar că echipele de salvare se aşteptau ca numărul victimelor să crească după atacul care a provocat prăbuşirea a două imobile într-o zonă dens populată, potrivit apărării civile.

Atacul israelian a avut loc la câteva zile după operaţiunea spectaculoasă atribuită de asemenea Israelului în care au fost detonate de la distanţă mii de pagere şi staţii de emisie-recepţie ale Hezbollah, provocând cel puţin 37 de morţi, printre care doi copii, şi peste 3.500 de răniţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel