Hezbollah a recunoscut lichidarea lui Hassan Nasrallah de către Israel. „Nasrallah s-a alăturat colegilor săi martiri”, transmite gruparea teroristă

Hassan Nasrallah, liderul eliminat de Israel al grupării teroriste Hezbollah. Photo: Agerpres
Hassan Nasrallah, liderul eliminat de Israel al grupării teroriste Hezbollah. Photo: Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Hezbollah și preluat de media internațională, gruparea teroristă șiită a recunoscut moartea liderului ei Hassan Nasrallah. Acesta a fost 32 de ani la conducerea Hezbollah și a fost lichidat de o operațiune spectaculoasă a Israelului

Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ucis şi a jurat că va continua lupta împotriva Israelului.

Uciderea liderului Hezbollah a fost anunţată mai devreme în cursul zilei de sâmbătă de armata israeliană, care a spus că Hassan Nasrallah a fost ucis vineri, într-un atac masiv asupra suburbiilor din sudul capitalei Beirut.

"Sayed Hassan Nasrallah s-a alăturat colegilor săi martiri (...), al căror marş l-a condus timp de aproape treizeci de ani", a anunţat un comunicat de presă al grupării libaneze pro-iraniene.

 

Hassan Nasrallah a fost „liderul suprem” al Hezbollah

 

Hassan Nasrallah a fost liderul și secretarul general al Hezbollah, o mișcare șiită politică și militară din Liban, care joacă un rol semnificativ în politica regională și conflictul cu Israelul. Născut în 1960, Nasrallah a devenit lider al Hezbollah în 1992, după asasinarea predecesorului său, Abbas al-Musawi. Sub conducerea sa, Hezbollah a crescut ca forță militară și politică, fiind implicată activ în conflictele din Orientul Mijlociu, în special în războiul civil din Siria. Nasrallah este cunoscut pentru discursurile sale televizate și pentru o prezență personală rară în public din motive de securitate.

Nasrallah a condus 32 de ani Hezbollah, organizație politică și militară teroristă șiită din Liban, fondată în 1985, care are o influență semnificativă în regiune. Este susținută de Iran și Siria și își propune să reziste influenței Israelului și a Occidentului în Orientul Mijlociu. Gruparea a fost implicată în numeroase conflicte, inclusiv războiul cu Israelul din 2006, și are o puternică prezență politică în Liban. De asemenea, Hezbollah oferă servicii sociale comunităților șiite, ceea ce îi întărește sprijinul în rândul populației libaneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel