Hezbollah a atacat nordul Israelului cu peste 200 de rachete și drone

Gruparea islamistă șiită Hezbollah, o extensie a Iranului, a anunțat joi că a atacat nordul Israelului cu peste 200 de rachete și drone explozive.

Armata israeliană a anunţat joi alerte pentru atacuri cu rachete şi incursiuni aeriene peste tot în nordul Israelului până la platoul Golan ocupat, a doua zi după o serie de tiruri ale Hezbollah şi eliminarea unui comandant al mişcării libaneze de către Israel, relatează AFP citând armata israeliană, care susţine că a început deja să lovească poziţii din sudul Libanului.

Hezbollah a spus că a răspuns la „asasinarea comandantului lor din Tir, în sudul țării, și a atacat cinci poziții din nordul Israelului și platoul Golan cu peste 200 de rachete diferite”.

Cu o escadrilă de drone explozive, Hezbollah, după cum susține, a atacat opt ​​ținte militare israeliene.

Israelul a semnalat o alertă în nordul țării, până la Înălțimile Golan, iar armata a ripostat cu lovituri asupra pozițiilor Hezbollah din sudul Libanului.

Armata israeliană a anunțat că un număr mare de rachete aeriene au trecut granița dintre Liban și Israel, că au fost interceptate mai multe rachete, dar că au izbucnit mai multe incendii din cauza căderii rămășițelor acestor rachete.

„Armata israeliană țintește în prezent locațiile din sudul Libanului din care au fost lansate rachetele”, se arată în comunicat.

Cu o zi înainte, miercuri, Hezbollah a tras peste 100 de rachete asupra Israelului ca răzbunare pentru moartea comandantului Mohamed Neemeh Naser (Hajj Abu Neemeh).

El a fost comandantul unității Aziz care a fost responsabilă pentru atacurile necontenite asupra Israelului din sud-vestul Libanului.

O sursă apropiată de Hezbollah a confirmat că acesta este al treilea comandant al lor care a fost ucis în acțiunile israeliene. Cel puțin 495 de persoane au murit în confruntările de la granița dintre Liban și Israel, inclusiv aproximativ 95 de civili și majoritatea luptători islamiști.

 

Israelul și Hamas sunt la un pas de un acord de încetare a focului, spun negociatorii

 

Israelul și organizația teroristă Hamas par să fie la un pas de încheierea unui acord-cadru privind încetarea focului și ostatici, potrivit CNN, citând o sursă israeliană familiarizată cu negocierile.

Oficialii israelieni cred că cea mai recentă reacție a oficialilor Hamas va permite celor două părți să înceapă negocieri detaliate pentru a ajunge la un acord, a spus sursa. Ziarul Haaretz, citând sursele sale, a scris că Hamas nu mai insistă asupra unei încetări complete a focului în prima fază a acordului.

Cu toate acestea, mai este un drum lung de parcurs până la încheierea unui acord. Premierul israelian Benjamin Netanyahu trebuie să dea mai întâi undă verde pentru a intra în următoarea fază a negocierilor. Va dura câteva săptămâni, pline de negocieri dificile, pentru a negocia detaliile, inclusiv identitatea prizonierilor palestinieni care vor fi eliberați în schimbul ostaticilor israelieni deținuți de Hamas și succesiunea eliberărilor, scrie CNN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel