Kamala Harris a devenit oficial candidatul democrat la președinție și își alege oficial partenerul de candidatură

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Kamala Harris / White House
Kamala Harris / White House

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a devenit candidatul oficial la președinție al Partidului Democrat. Pentru prima dată în istoria SUA, democrații vor fi reprezentați de o femeie, fiică de imigranți, care a avut o carieră în politică și în aplicarea legii în California. 

Se așteaptă ca Harris să anunțe marți alegerea candidatului său la vicepreședinție pentru campania sa împotriva fostului președinte Donald Trump și a senatorului J.D. Vance. Este probabil ca anunțul să fie făcut înainte de evenimentul electoral de marți din Philadelphia.

Este planificat un tur al statelor care vor juca un rol-cheie în stabilirea câștigătorilor alegerilor din noiembrie, campania lui Harris urmând să se oprească în Wisconsin, Michigan, Arizona și Nevada.

Trump l-a ales pe senatorul J.D. Vance drept contracandidatul său în timpul convenției Partidului Republican de luna trecută.

Săptămâna aceasta, Vance intenționează să facă propriul său turneu de campanie în statele în care se va desfășura confruntarea decisivă - Pennsylvania, Wisconsin, Michigan și Carolina de Nord.

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept coleg de listă şi potenţial vicepreşedinte dacă va câştiga, conform relatărilor din mass-media americane, citate de AFP.

Fost profesor, Tim Walz, în vârstă de 60 de ani, este cunoscut pentru că a luat măsuri considerate progresiste de când a devenit guvernator al acestui stat din Midwest în 2019, o regiune cheie pentru scrutinul din noiembrie.

Fără a fi cu adevărat cunoscut în afara graniţelor statului Minnesota, Walz s-a remarcat în ultimele săptămâni prin micile sale atacuri repetate la adresa lui Donald Trump şi a anturajului acestuia, pe care i-a descris în mod constant ca fiind nişte "tipi ciudaţi".

"Nu ne este frică de tipii ciudaţi", a spus acest politician afabil şi cu un mare debit verbal, în timpul unei întâlniri de campanie. "Credeţi în experienţa mea ca profesor, brutele nu au nicio putere", a adăugat el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel