Harris a acceptat nominalizarea democrată pentru alegerile prezidențiale din SUA

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kamala Harris, la Convenția Democrată din Chicago. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook
Kamala Harris, la Convenția Democrată din Chicago. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook

Vicepreședintele SUA Kamala Harris a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru alegerile prezidențiale din noiembrie într-un discurs la sfârșitul convenției democraților joi seara seara (vineri dimineața, ora României) și le-a spus alegătorilor că au șansa de a trasa o „nouă cale de urmat”. 

În efortul de a se distanța de retorica polarizantă a contestatorului republican și fostul șef de la Casa Albă Donald Trump, ea s-a angajat, de asemenea, să fie președintele tuturor americanilor și s-a angajat într-o tranziție pașnică a puterii.

„În numele tuturor ale căror povești sunt scrise în cea mai mare națiune de pe pământ, accept nominalizarea dumneavoastră pentru funcția de președinte al Statelor Unite”, a spus Harris, în uralele a peste 20.000 de participanți la convenția națională de pe Stadionul Chicago.

Discursul lui Harris, descris de mulți drept „istoric”, a încheiat opt ​​săptămâni sălbatice în politica americană și o întorsătură uluitoare în Partidul Democrat, cu 75 de zile înainte de alegeri. Oficialii de partid, dintre care mulți au combătut public candidatura președintelui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, după performanța sa dezastruoasă într-o dezbatere televizată cu Trump, aplaudă acum atât natura istorică a candidaturii lui Harris, cât și renașterea speranțelor democraților pentru acest lucru. alegerile de un an după ce Biden s-a retras din cursă în iulie.

„În aceste alegeri, națiunea noastră are o oportunitate rară de a trece de amărăciunea, cinismul și bătăliile din trecut”, a spus Harris într-un discurs care a durat aproximativ 40 de minute. „O șansă de a trasa o nouă cale pentru viitor. Nu ca membri ai unui partid sau facțiune, ci ca americani”, a declarat ea.

„Donald Trump este o persoană frivolă din multe puncte de vedere. Dar consecințele revenirii lui Donald Trump la Casa Albă ar fi extrem de grave”, a continuat ea. Făcând aluzie la retorica dezbinătoare pe care Trump a folosit-o în campania electorală, ea a adăugat că „va fi președintele tuturor americanilor”. 

Harris, în vârstă de 59 de ani, a vorbit și despre viața ei ca fiică a unui tată jamaican și a unei mame indiane și și-a prezentat planurile de a aborda creșterea costului vieții și de a promova libertățile personale, inclusiv drepturile femeilor la avort. Harris este prima femeie de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care a acceptat nominalizarea prezidențială a unuia dintre cele două partide politice majore din Statele Unite. Dacă va câștiga alegerile, va deveni prima femeie care va conduce Statele Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel