Hackerii ucraineni l-au „felicitat” pe Putin de ziua lui: Atac masiv asupra companiei de televiziune și radio de stat

Captură de imagine
Captură de imagine

În ziua împlinirii a 72 de ani a președintelui rus Vladimir Putin, luni, hackerii simpatizanți cu Ucraina au lansat un atac cibernetic la scară largă asupra companiei de televiziune și radio de stat VGTRK, care include, printre altele, posturile de televiziune Rossiya 1 și Rossiya 24 și cinci posturi de radio.

Potrivit sursei site-ului rus Gazeta.ru, hackerii au perturbat transmisia pe internet și au șters datele de pe servere, inclusiv sistemele de rezervă.

„Hackerii ucraineni l-au „felicitat” pe Putin de ziua lui, efectuând un atac masiv asupra companiei de televiziune și radio de stat din întreaga Rusie”, o sursă anonimă apropiată guvernului Ucrainei, care a respins o invazie totală a Rusiei pentru mai mult de doi ani, a declarat pentru Reuters.

„Transmisia online și serviciile interne sunt în jos, iar internetul este, de asemenea, căzut. Reparația va dura mult timp”, a declarat site-ul rus Gazeta.ru, citat de o sursă familiarizată cu consecințele atacului.

„Am auzit că (hackerii) au șters totul de pe servere, inclusiv copiile de rezervă. Oamenii sunt blocați acolo și lucrează la reparații de la șase dimineața”, a adăugat el. Cu toate acestea, compania VGTRK însăși a raportat că atacul nu a provocat nicio pagubă serioasă.

„Holding-ul nostru media de stat, unul dintre cele mai mari, s-a confruntat cu un atac fără precedent al hackerilor asupra infrastructurii sale digitale”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre atac. „Specialiştii lucrează pentru a afla toate circumstanţele, pentru a înţelege unde duc urmele lăsate în urmă de cei care au organizat acest atac al hackerilor asupra unui obiect de infrastructură critică”, a adăugat Peskov.

De această dată, Putin a primit câteva urări oficiale pentru cea de-a 72-a aniversare de la oameni de stat străini, a scris site-ul Politico.

Felicitările au fost trimise de președintele belarus Alexander Lukașenko și de prim-ministrul armean Nikol Pashinyan, dar nu s-au menționat felicitări oficiale din RPDC, Iran sau China, a adăugat site-ul, care scria despre șeful Kremlinului drept „singurat” în titlu.

Osanale pentru liderul mult iubit

Unul dintre primele mesaje a fost trimis de binecunoscutul naționalist rus Alexander Dugin. „Doamne, protejează-l pe țar!”, a spus ideologul pro-Kremlin, care a cerut de mult restaurarea vastului imperiu rus.

Mai multe școli au postat felicitări de grup pentru Putin și elevii lor pe rețelele de socializare, potrivit canalului de opoziție Telegram Možem abjasnit, acest lucru s-a întâmplat în cel puțin 11 regiuni rusești.

Un alt site web Vjorstka a numărat cel puțin 30 de astfel de felicitări pe paginile școlilor de pe rețeaua de socializare VKontankt. „Suntem mândri că țara noastră este condusă de cel mai bun președinte din lume”, a spus, de exemplu, o școală din regiunea Rostov, care a arătat copiii aliniați, rostind numele „Putin”, potrivit site-ului.

Printre alte evenimente organizate, presa rusă a menționat și o adunare de aproximativ cinci mii de oameni care s-au adunat la Centrul Expozițional din Moscova pentru a crea împreună mesajul „La mulți ani, președinte!”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel