Atacurile, produse la doar câteva sute de metri de frontiera cu România, şi fragmentele de drone descoperite în România au sporit riscurile de securitate pentru alianţa militară, ai cărei membri au un angajament de apărare reciprocă.
În septembrie, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a numit loviturile ruse din apropierea frontierei Ucrainei cu România drept "destabilizatoare", deşi nu au existat indicii că Rusia intenţiona să lovească un stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.
Sursa de securitate citată de Reuters a spus că primul lot din cei până la 80 de militari germani care vor fi găzduiţi la o bază militară din apropiere de Constanţa va pleca spre România joi.
Potrivit DPA, care citează tot o sursă din domeniul securităţii, această desfăşurare a avioanelor Eurofighter are loc la solicitarea României.
Forţele aeriene germane au susţinut misiunea de poliţie aeriană a NATO din România şi în trecut. Alianţa Nord-Atlantică şi-a întărit prezenţa militară de-a lungul flancului estic după invazia Rusiei în Ucraina din 2022.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News