Germania a mobilizat avioane de vânătoare pentru a intercepta un avion rusesc de recunoaștere: Acesta este cel mai recent incident aerian între un stat membru NATO și forțele aeriene ruse

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Forțele Aeriene Germane au declarat că au răspuns la detectarea unui avion Iluyushin Il-20 deasupra apelor internaționale dintre insula Rügen și insula Bornholm din Danemarca.
Forțele Aeriene Germane au declarat că au răspuns la detectarea unui avion Iluyushin Il-20 deasupra apelor internaționale dintre insula Rügen și insula Bornholm din Danemarca.

Germania a mobilizat avioane de vânătoare din cauza unui avion de recunoaștere rusesc Il-20. Acesta a zburat în apele internaționale ale Mării Baltice, potrivit Forțelor Aeriene Germane. După cum au informat forțele aeriene germane, un avion rusesc zbura fără comunicații radio și fără un plan de zbor între insula germană Rügen și insula daneză Bornholm. Acesta a intrat în apele internaționale aflate deasupra Mării Baltice.

Avioanele Eurofighter Typhoon ale Germaniei au fost solicitate din cauza unui zbor al unui avion de recunoaștere rusesc Il-20 deasupra apelor internaționale ale Mării Baltice, au declarat Forțele Aeriene Germane pe 16 octombrie.

Astfel de incidente sunt frecvente în regiune, deoarece Rusia este suspectată că folosește avioanele pentru a supraveghea pozițiile fortelor NATO din regiunea Mării Baltice.

Avionul rusesc, care zbura cu comunicațiile oprite și fără un plan de zbor, ar fi ajuns într-o zonă situată între orașul german Rugen și orașul danez Bornholm.

În replică, două avioane Eurofighter au decolat de pe aerodromul Rostock-Laage din nord-estul Germaniei pentru a „stabili un contact vizual”, a relatat Deutsche Welle. Avioanele germane „au escortat avionul rus de recunoaștere deasupra Mării Baltice”, a declarat Forțele Aeriene Germane.

Acest ultim incident se adaugă la lista tot mai lungă de activități rusești în apropierea unor zone strategice europene, în contextul în care avioanele rusești de spionaj sunt interceptate de avioanele germane o dată la trei săptămâni.

La sfârșitul lunii septembrie, alte șase avioane rusești au fost interceptate de avioane NATO în doar două zile, în timp ce avioane de luptă germane și suedeze au fost solicitate în august pentru a intercepta un alt avion Il-20.

În ultimii doi ani, planurile aliate ar fi fost ridicate în medie la fiecare trei-patru săptămâni pentru a intercepta avioane rusești, a scris Deutsche Welle.

Au existat, de asemenea, zboruri ale unor drone rusești deasupra unor zone considerate importante din Germania, cum ar fi în august, când aparatele au survolat o centrală nucleară dezafectată din Schleswig-Holstein, ceea ce a determinat procurorii germani să lanseze o anchetă privind un act de sabotaj.

După cum a relatat anterior Newsweek, NATO a declarat că unitățile sale de poliție aeriană au efectuat aproximativ 200 de interceptări ale aeronavelor rusești deasupra Mării Baltice în 2023 și aproximativ 190 în primele nouă luni ale acestui an.

Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că piloții săi „survolează în mod regulat apele internaționale ale Arcticii, Atlanticului de Nord, Mării Negre și Mării Baltice și Oceanului Pacific”, iar zborurile se desfășoară deasupra spațiului aerian internațional.

Cu toate acestea, de la aderarea Finlandei și Suediei la NATO, Marea Baltică a fost supranumită „lacul NATO”, devenind astfel un punct central pentru operațiunile avioanelor rusești - în special de la începutul invaziei la scară largă a trupelor ruse în Ucraina.

Avioanele rusești au zburat, de asemenea, în spațiul aerian internațional în apropierea SUA, Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (NORAD) difuzând imagini cu un avion rusesc Sukhoi Su-35 care a zburat aproape de un avion de vânătoare american F-16 la 23 septembrie, într-o acțiune descrisă drept „nesigură” și „neprofesionistă”.

NORAD, care luna trecută a raportat, de asemenea, două avioane rusești de patrulare Ilyushin Il-38 și două avioane rusești de recunoaștere maritimă și de luptă antisubmarin Tupolev Tu-142 în apropierea Alaskăi, a declarat că activitatea Rusiei „nu este văzută ca o amenințare”, dar că acestea vin pe fondul îngrijorărilor cu privire la un calcul greșit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel