Un pas important în consolidarea capacităților europene de apărare: Germania și Franța colaborează în domeniul armelor cu rază lungă de acțiune

S.I. Catalin |
Data publicării:
Sistem ”Mistral” de apărare aeriană / MBDA
Sistem ”Mistral” de apărare aeriană / MBDA

Franța și Germania au în vedere consolidarea cooperării în domeniul dezvoltării armelor cu rază lungă de acțiune, potrivit TrimFeed. Această cooperare ar trebui să consolideze capacitățile de apărare ale Europei pentru a contracara potențiala agresiune rusă și să ofere țărilor europene capacitatea de a lovi în spatele liniilor inamice.

Sursa citată precizează că Germania și Franța au anunțat o colaborare pentru dezvoltarea de arme cu rază lungă de acțiune, cu scopul de a spori capacitățile de apărare europene și de a stimula economia. Consiliul franco-german pentru apărare și securitate a subliniat necesitatea îmbunătățirii producției de echipamente destinate apărării la nivel european, citând disuasiunea nucleară și provocările în materie de securitate.

Această abordare este foarte importantă, deoarece Europa va avea propriul său producător independent de arme cu rază lungă de acțiune, ceea ce va oferi un anumit avantaj față de produsele americane.

În același timp, Franța desfășoară cercetări privind dezvoltarea unui nou sistem de rachete cu lansare multiplă, care va avea un lansator modular similar cu sistemele americane MLRS și HIMARS.

 

Un pas important în consolidarea capacităților europene de apărare

 

În viitor, aceste sisteme vor fi echipate cu ''rachete europene'' cu rază lungă de acțiune, ceea ce va oferi o creștere calitativă a capacităților în contextul în care Europa nu dispune în prezent de astfel de arme.

În prezent, Franța devine un actor european major, cu cea mai dezvoltată industrie de apărare din Europa și furnizează arme unui număr mare de țări.

Germania și Franța au anunțat o colaborare semnificativă pentru dezvoltarea de arme cu rază lungă de acțiune, cu scopul de a spori capacitățile europene de apărare și de a stimula economia. Această inițiativă a fost prezentată în timpul vizitei de stat a președintelui francez Emmanuel Macron în Germania.

Pe lângă apărare, cele două țări pledează pentru reforme economice care să stimuleze creșterea economică în Europa. Acestea solicită mai multă inovare, investiții și condiții concurențiale mai echitabile. Comisia Europeană estimează că este nevoie de peste 620 de miliarde de euro pe an pentru proiecte privind neutralitatea climatică și politica energetică.

Vizita lui Macron a inclus, de asemenea, comemorarea victimelor Holocaustului la Berlin și rostirea unui important discurs politic la Dresda. El a făcut apel la o Europă suverană care să își poată apăra valorile de pace, prosperitate și democrație.

Germania și Franța intenționează, de asemenea, să acorde un ajutor suplimentar de miliarde de euro Ucrainei, explorând posibilitatea de a utiliza veniturile din dobânzile provenite din activele înghețate ale băncii centrale rusești. Această măsură are ca scop consolidarea apărării Ucrainei și, prin extensie, sporirea securității Europei.

Colaborarea dintre Germania și Franța pentru dezvoltarea de arme cu rază lungă de acțiune reprezintă un pas important în consolidarea capacităților europene de apărare. Concentrându-se atât pe reformele din domeniul apărării, cât și pe cele economice, cele două țări urmăresc să abordeze provocările actuale și viitoare în materie de securitate, promovând în același timp creșterea și inovarea în Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel