Germania, Olanda și Polonia semnează un acord pentru a accelera desfășurarea militară în Flancul Estic al NATO

Foto ilustrativ: Proiectil perforant / SHAPE NATO
Foto ilustrativ: Proiectil perforant / SHAPE NATO

Ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia în 2022, atât NATO, cât și Uniunea Europeană au început să accelereze pregătirile în cazul în care ar izbucni un conflict militar cu Moscova, relatează Reuters.

Germania, Olanda și Polonia au semnat marți un acord care vizează reducerea birocrației care împiedică circulația rapidă transfrontalieră a trupelor și a armelor de-a lungul unuia dintre principalele coridoare care duc de la Marea Nordului la flancul estic al NATO.

Înt scenariul unui conflict militar cu Moscova, este de așteptat ca SUA și alți aliați NATO să trimită întăriri militare majore prin porturile din Marea Nordului din Germania și Polonia pe frontul de est.

Astfel, atât NATO, cât și Uniunea Europeană au început să accelereze pregătirile pentru a putea răspunde cât mai rapid unei agresiuni de orice natură a Rusiei.

În prezent, NATO desfășoară cele mai mari exerciții militare de la sfârșitul Războiului Rece în cadrul exercițiului Steadfast Defender 2024, care implică aproximativ 90.000 de militari.

Vorbind la un eveniment la Agenția Europeană de Apărare a UE de la Bruxelles, ministrul olandez al apărării, Kajsa Ollongren, a spus că este esențial să existe condiții care să permită desfășurarea militară rapidă înainte de a apărea orice posibil conflict.

"Geografia este ceea ce este. Asta înseamnă că trebuie să te poți deplasa rapid din Țările de Jos prin Germania în Polonia", a spus ea înainte ca cele trei țări să semneze o scrisoare de intenție pentru o cooperare mai strânsă în ceea ce UE numește mobilitate militară, un proiect deschis altor parteneri.

NATO și-a avertizat membrii că prea multă birocrație împiedică mișcările trupelor în Europa, o problemă care ar putea cauza întârzieri majore dacă ar izbucni un conflict cu Rusia .

"Suntem fără timp. Ceea ce nu facem în timp de pace nu va fi gata în caz de criză sau de război", a declarat șeful comandamentului logistic al NATO JSEC, generalul-locotenent Alexander Sollfrank, pentru Reuters la sfârșitul anului trecut . an .

Forțele NATO trebuie încă să navigheze într-o varietate de reglementări diferite, de la notificarea prealabilă necesară înainte ca muniția să poată fi expediată până la lungimea permisă a convoaielor militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel