Germania dublează producția sistemului antiaerian IRIS-T

Sistem IRIS-T SLM / Foto: Diehl Defence
Sistem IRIS-T SLM / Foto: Diehl Defence

Sistemul  IRIS-T s-a dovedit că este eficient în Ucraina.

Compania germană din industria de apărare Diehl a anunțat planuri de dublare a producției sistemului de apărare aeriană IRIS-T pentru a satisface cererea globală în creștere.

Vorbind la recentul salon aerian de la Berlin, CEO-ul companiei, Helmut Rauch, a dezvăluit că creșterea planificată a producției va intra în vigoare anul viitor, relatează The Defense Post.

Compania vrea să producă cel puțin 10 unități pe an pentru rachetele cu rază medie de acțiune începând din 2026. Este a doua oară în nouă luni când Diehl anunță că își intensifică producția IRIS-T.

 

Despre IRIS-T

 

Produs pentru prima dată în 2005, IRIS-T este un sistem de ultimă generație conceput pentru a doborî amenințările aeriene inamice, cum ar fi avioanele rapide, elicopterele, dronele și rachetele de croazieră. Raza de operare este de 40 de kilometri. Arma are un căutător avansat de infraroșu pentru detectarea și urmărirea precisă a țintei.

Este, de asemenea, echipat cu un radar multifuncțional, care oferă o acoperire la 360 de grade a mediului de amenințare. IRIS-T este rezultatul cooperării mai multor țări europene, printre care Germania, Grecia, Norvegia, Italia, Spania și Suedia.

Cancelarul german Scholz a spus odată că armata ucraineană ar beneficia enorm de pe urma acestor sisteme și că o singură unitate ar putea păzi „întregul oraș”.

 

Apărare aeriană europeană

 

În 2022, Berlinul a livrat Ucrainei două IRIS-T pentru a ajuta la interceptarea atacurilor rusești cu rachete. Alte șase au fost promise, de asemenea, de când armata rusă a început să cucerească noi teritorii în acest an.

Țările NATO au început, de asemenea, să achiziționeze sisteme germane de apărare aeriană, ca parte a unei tendințe mai ample în domeniul armamentului, ca urmare a relațiilor din ce în ce mai tensionate în întreaga lume. Este vorba despre Inițiativa European Sky Shield (ESSI).

Până în aprilie anul acesta, 21 de state europene participă la inițiativă. Polonia este de așteptat să adere în 2024. Totuși, mai multe state europene importante, și anume Franța, Italia și Spania, nu au luat decizia de a se alătura ESSI.

ESSI va utiliza următoarele sisteme care vor asigura o apărare aeriană multistratificată:

Rază medie:Sistemul german IRIS-T SLM

Rază lungă: Sistemul american MIM-104 Patriot

Rază foarte lungă (exoatmosferică ): Sistemul israelian Arrow  3

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel