Germania construiește o nouă fabrică de muniție. Bundeswehr are nevoie de proiectile de calibru mare

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
foto: Rheinmetall
foto: Rheinmetall

Armata germană intenționează să comande cu 200.000 mai multe obuze de artilerie decât era planificat inițial. 

Proiectilele de artilerie vor fi livrate de producătorul de arme Rheinmetall. Compania, care a crescut semnificativ de la începutul războiului, va construi și o nouă fabrică, scrie Reuters.

Der Spiegel a relatat despre acest subiect, făcând referire la o scrisoare trimisă de Ministerul German al Apărării comisiei parlamentare pentru buget. Este vorba de aproximativ 200 de mii de obuze de artilerie de 155 mm ce vor costa Bundeswehr 880 de milioane EUR.

Noile proiectile sunt menite să umple depozitele armatei germane, rămase cam goale după ce au aprovizionat trupele ucrainene, așa cum a relatat în trecut și DefenseRomania.

 

Muniție de calibru mare

 

Valoarea de piață a Rheinmetall a crescut de peste patru ori de la războiul din Ucraina, iar compania germană continuă să adune comenzi, fiind unul dintre cei mai mari producători de muniție pentru artilerie și tancuri din lume.

Datorită capacităților sale de producție, Rheinmetall a reușit să capteze o mare parte din cererea în creștere a pieței după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Prin plasarea comenzii, Ministerul German al Apărării dorește și ca Rheinmetall să lanseze o nouă linie de producție în orașul german Unterluess.

 

Rheinmetall produce în toată Europa

Compania Rheinmetall va deschide, de asemenea, o fabrică de arme în Lituania, investind acolo aproximativ 180 de milioane de euro.

Nemții sunt implicați în mai multe proiecte derulate pe teritoriul european, inclusiv în România, unde va produce pulberi, în cea mai mare fabrică de profil din sud-estul Europei, așa cum anunța acum câteva săptămâni  premierul României, Marcel Ciolacu. Construcția fabricii de pulberi, un proiect comun ROMARM - Rheinmetall, este finanțată și prin mecanismul ASAP al Uniunii Europene.

Pentru România investiția europeană e o mină de aur în contextul în care facilitățile de producție de pulberi au colapsat după 1990. Spre exemplu la Făgăraș nu se mai produc pulberi din 2004, iar Pirochim Victoria se află în aceeași stare de degradare precum Făgărașul.

În România, Rheinmetall ar putea produce, la Mediaș, atât IFV Lynx KF41, cât și și camioanele HX. Nemții au achiziționat, la începutul anului, participația majoritară de 72,5% la compania românească de vehicule militare Automecanica Mediaș, care de atunci operează în România sub numele Rheinmetall Automecanica.

De asemenea, Rheinmetall a deschis încă de anul trecut, la Satu Mare, un centru de mentenanță pentru blindatele folosite de Armata ucraineană.

Automecanica Mediaș produce vehicule speciale, camioane și remorci pentru piața civilă și militară. Aceasta cooperează cu Rheinmetall din 2022, când cele două companii și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare la Satu Mare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel