Bundeswehr a transferat Ucrainei sisteme importante, inclusiv IRIS-T și blindate

Sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM, aflat deja în Ucraina. Sursa Foto: Forțele Armate ale Ucrainei.
Sistem de apărare aeriană IRIS-T SLM, aflat deja în Ucraina. Sursa Foto: Forțele Armate ale Ucrainei.

Germania a trimis în secret Ucrainei un pachet uriaș de ajutor militar, care includea vehicule blindate grele.

Potrivit publicației germane Merkur, citată de media ucraineană, la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, Berlinul a trimis Ucrainei mai multe tranșe cu echipamente militare.

Jurnaliştii susțin că săptămâna trecută, Forțele Armate ale Ucrainei au primit 10 tancuri de luptă principale Leopard 1A5 și alte 20 de MLI-uri Marder din Germania. Dacă informațiile se confirmă, asta înseamnă că numărul de blindate Marder furnizate de Germania a crescut la 120, iar numărul de Leoparzi recondiționați a ajuns la 50.

„Pentru ca Ucraina să poată continua să se apere împotriva unui atac care încalcă dreptul internațional, Berlinul a trimis aproape în secret  Kievului un pachet militar uriaș pentru armata sa. Printre altele, este vorba despre 39 de blindate”, notează publicația.

Publicația Merkur a mai menționat că Germania a livrat un sistem suplimentar de apărare aeriană IRIS-T SLM ( anterior trei) și un alt sistem IRIS-T SLS ( anterior unul).

De asemenea, trei sisteme de lansatoare de rachete multiple HIMARS au apărut în lista de arme furnizate de Bundeswehr.

Pe lângă muniția pentru Leopard 1 și Marder, Ucraina a primit două tancuri suplimentare Biber pentru poziționare podurilor mobile, două tancuri suplimentare Dachs necesare trupelor de geniști, două tancuri de evacuare și alte patru tancuri de deminare Wisent 1.

Amintim că statele NATO au hotărât la Washington să aloce Ucrainei 40 de miliarde de dolari, în anul 2025. De asemenea, președintele Biden a confirmat că SUA, România, Germania și Olanda vor transfera Ucrainei 4 sisteme Patriot, iar Italia va trimite un sistem SAMP/T (MAMBA).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel