Situația în Est unde rușii nu țin cont de pierderi. Generalul Sîrski crede că Ucraina are nevoie de o tactică inteligentă pentru a opri ofensiva ocupantului superior numeric

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Sîrski, a prezentat o serie de concluzii ale situației de pe front în timp ce se află într-o nouă vizită pe linia întâi, unde a trecut pe la fiecare brigadă care luptă pe Frontul de Est.

Sectorul de est al frontului se întinde din zona Kupiansk până în apropiere de Vugledar și are o lungime de aproximativ 300 de km. Printre caracteristicile generale ale acestui sector sunt linia de despărțire care este orientată, aproximativ, pe direcția nord-sud și faptul că forțele ruse atacă de la est spre vest.

Trupele ruse forțează pe direcția Pokrovsk și nu țin cont de pierderi. Concomitent fac presiuni mari și pe alte direcții apropiate, dar și în zone aflate la mare distanță de direcția efortului principal.

”Lucrez în cele mai fierbinți zone ale Frontului de Est. Inamicul nu acordă atenție nivelului destul de ridicat al pierderilor și continuă să se grăbească în direcția Pokrovsk. Luptele aprige continuă în Krasnogorovka (25 km S de direcția Pokrovsk), Progres (chiar pe direcția Pokrovsk), Zalizne (30 km E-NE de direcția Pokrovsk), Pivnichne (lângă Zalizne) și Chasov Yar (45 km NE de direcția Pokrovsk).

Ocupanții nu încetează să încerce să captureze Stelmakhivka și Makiivka (situate la aproximativ 130 km N-NE de direcția Pokrovsk), ne atacă pozițiile din Ivanivske și Klișchiivka (ambele în zona Chasov Yar), încearcă să captureze insulele din lunca inundabilă de pe malul stâng al râului Nipru (la aproximativ 400 km V-SV de direcția Pokrovsk). De fapt, de-a lungul  întregului front se desfășoară operațiuni active de luptă de diferite intensități”, a spus  Sirski.

2. Generalul ... (oleksandr-sirski_20579800.jpg)

Generalul ucrainean Oleksandr Sirski (în mijloc), vizită la pozițiile militare din oraşul Soledar, 8 ianuarie 2022. Sursa Foto: Ministerul ucrainean al Apărării.

 

Ucraina trebuie să acționeze inteligent pentru a opri „ofensiva inamicului superior numeric”: Distrugerea efectivă a ocupantului, prin foc de la distanță

 

Pentru a opri ”ofensiva inamicului superior numeric”, trupele ucrainene trebuie să lovească ”eficient” pe toată adâncimea dispozitivului rusesc, concomitent cu menținerea apărării.

”Există un singur răspuns: distrugerea efectivă prin foc a forțelor principale ale inamicului și a rezervelor acestuia aflate la distanțe mari, daune complexe aduse inamicului aflat foarte aproape de linia frontului, menținerea stabilă a liniilor și a pozițiilor pregătite din punct de vedere genistic, utilizarea cu eficiență maximă a tuturor armelor și munițiilor, în primul rând a dronelor de luptă, în care avem avantaj, precum și învățarea unor noi metode de distrugere a UAV-urilor de recunoaștere ale inamicului - doar cu utilizarea dronelor, războiului electronic (EW) și dronelor fpv - în condițiile unei penurii totale de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune”, a spus Sirski.

Se conturează o soluție originală în lupta cu UAV-urile rusești de linia întâi, bazată pe superioritatea ucraineană tehnologică și numerică atât în materie de drone și cât și în abordări noi de război electronic.

3. Foto: Гене... (ucraina-soldat-rinvazie_30159700.jpg)

Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

”Remarc apropierea foarte mare a programului de pregătire față de situațiile reale de luptă, utilizarea dronelor cu resetare (drone care pot fi rapid și amplu reconfigurate chiar în zbor – nota autorului) și a dronelor fpv pentru a simula acțiunile inamicului, ceea ce ne permite să ne antrenăm soldații pentru a distruge acest tip de armă (UAV-urile rusești) extrem de periculos.

Merită să folosim avantajul nostru în utilizarea dronelor de luptă și a dronelor fpv în distrugerea UAV-urilor inamice”, a precizat Sirski.

Generalul a discutat, cu fiecare comandant de brigadă de pe direcțiile principale, probleme privind creșterea eficacității acțiunilor, refacerea pierderilor, aprovizionarea cu muniții și modul de rezolvare a altor aspecte sensibile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel