"Rușii au folosit mai multe rachete hipersonice", a declarat Milley în timup unei audieri în Camera Reprezentanţilor.
"Evident, factorul distinctiv al unei rachete hipersonice este viteza cu care se deplasează... dar, în afară de viteza armei - în ceea ce privește efectul acesteia asupra unei anumite ținte - nu vedem efecte cu adevărat semnificative", a precizat generalul Mark Milley.
Potrivit The Hill, cu o zi înainte ca generalul Mark Milley să fie audit în Camera Reprezentanţilor, un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat că Rusia a folosit aproximativ 10-12 arme hipersonice în Ucraina de când a început agresiunea militară, la 24 februarie.
Citeşte şi: Trei serii de atacuri cu rachete asupra regiunii Odessa pe 9 mai, inclusiv cu rachete hipersonice
Cu toate acestea, trebuie amintit ca generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), a declarat la sfârșitul lunii martie în fața Comisiei pentru servicii armate a Senatului că Rusia a lansat "mai multe" rachete hipersonice în Ucraina, majoritatea fiind îndreptate spre ținte militare.
Miercuri, generalul Milley a declarat că utilizarea unor arme hipersonice a fost pentru prima dată când astfel de muniții au fost folosite vreodată în luptă. Generalul american a precizat că oficialii Pentagonului "au analizat fiecare dintre aceste tiruri efectuate" de ruşi, dar nu a dorit să comunice public prea multe detalii.
Secretarul apărării Lloyd Austin, care a depus mărturie alături de Milley, a confirmat, de asemenea, că Rusia a folosit arme hipersonice de mai multe ori pe parcursul actualului conflict din Ucraina.
Folosirea de către Rusia a armelor hipersonice în cadrul campaniei sale militare în curs împotriva Ucrainei nu a schimbat fundamental natura conflictului, a declarat miercuri secretarul Apărării, Lloyd Austin.
Austin a declarat că armata rusă a folosit arme hipersonice "de mai multe ori" împotriva Ucrainei.
Rachetele hipersonice sunt arme costisitoare care se deplasează cu o viteză de cel puțin cinci ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce le face dificil de urmărit și interceptat.
Întrebat în mod specific dacă utilizarea de către Rusia a acestor arme crește probabilitatea ca războiul să degenereze într-un conflict nuclear, Austin a spus că "este foarte dificil de prezis" ce gândește președintele rus Vladimir Putin, dar a precizat că nu crede că acest lucru ar urma să se întâmple.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News