”Una este să ai trupe la frontieră, dar este complet altceva să le oferi tot ceea ce au nevoie acestea pentru a efectua operaţiuni. Vorbesc despre combustibil, muniţie şi spitale de campanie. Dacă nu vedeţi spitale, nu sunt sigur că trupele ruse se pregătesc de o ciocnire serioasă”, a subliniat Hodges.
Pe termen lungă însă, Hodges este convins că Kremlinul nu şi-a abandonat obiectivul de a ajunge la Odesa şi de a izola Ucraina de Marea Neagră, de a crea un coridor terestru între Crimeea şi estul Ucrainei prin Mariupol şi Berdiansk, conform aceluiaşi post de televiziune, citat de portalul Liga.
Referitor la perspectiva negocierilor, vicepremierul ucrainean a menţionat că autorităţile de la Kiev vor încerca să găsească alt loc decât Minskul pentru întâlnirile trilaterale în cadrul Grupului de contact (Ucraina, Rusia şi OSCE), după încheierea pandemiei. În prezent, aceste întâlniri se desfăşoară în regim de videoconferinţă.
Belarusul se află sub influenţa Rusiei şi Kievul ”nu are încredere” în autorităţile belaruse, a declarat Reznikov la postul de televiziune ICTV, citat de Interfax-Ukraina. Minskul a devenit loc pentru întâlnirile Grupului de contact din 31 iulie 2014.
Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. Ca urmare a confruntărilor, Rusia a anexat ilegal Crimeea.
În pofida faptului că neagă implicarea, Kremlinul finanțează separatiștii pro-ruși care luptă în Donbas, atât economic, cât și cu tehnică militară.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News