General NATO: Alianța trebuie să fie pregătită pentru posibile atacuri cu rachete rusești în Europa în cazul unui război total cu Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

NATO ar trebui să fie pregătită pentru probabilitatea unor atacuri cu rachete rusești în Europa în cazul unui război total cu Rusia, a declarat generalul Alexander Sollfrank, un comandant al centrului de logistică militară al NATO din Germania, într-un interviu pentru The Times publicat pe 28 ianuarie. Forțele militare ale NATO și-au consolidat capacitatea și pregătirea din momentul în care a început invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina. Deși posibilitatea ca războiul să escaladeze până la o confruntare totală între Alianță și Rusia a fost evitată până acum, există îngrijorări legate de faptul că Occidentul nu tratează cu superficialitate ca situaţia ar putea escalada.

Mai mulți comandanți NATO și alți factori de decizie din cadrul Alianței au avertizat în ultimele luni, în termeni din ce în ce mai duri, cu privire la pericolele unui astfel de război și la impactul pe care l-ar putea avea asupra întregii Europe.

Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a declarat la începutul lunii ianuarie că țările NATO ar trebui să fie pregătite pentru posibilitatea unui război total cu Rusia în următorii 20 de ani.

Recent, Alexander Sollfrank și alți generali NATO au avertizat că o confruntare militară directă cu Rusia ar putea avea loc chiar în următorii trei ani. Într-un astfel de conflict, Germania ar fi probabil vizată ca "placă turnantă" centrală a logisticii NATO în Europa Centrală, au spus acestia.

Sollfrank a declarat că NATO are deja capacitatea de a se apăra și probabil de a descuraja o potențială invazie rusă. Dar, având în vedere actuala dispunere a forțelor NATO pe întregul continent și lipsa de pregătire în spatele flancului estic, armatele NATO ar putea fi forțate să facă "alegeri costisitoare".

"Am fost foarte concentrați pe est", a declarat generalul de brigadă Frank Schmitz.

Există încă unele aspecte, cum ar fi problemele legate de interoperabilitatea echipamentelor și personalului NATO, care ar putea împiedica un răspuns adecvat, a spus Sollfrank.

"Cred că putem ... să începem acest lucru și să reducem sau să adaptăm birocrația și oriunde ar fi posibil și necesar", a adăugat Sollfrank.

Marea Britanie trebuie să își sporească gradul de pregătire militară și să se pregătească pentru posibilitatea unui război terestru cu Rusia, în urma căruia civilii ar putea fi înrolați în armată, a declarat șeful Statului Major General al Marii Britanii, generalul Patrick Sanders, într-un discurs susținut pe 24 ianuarie.

Sanders a spus că recentele restructurari efectuate de Marea Britanie la nivelul armatei sale indică faptul că aceasta nu ia suficient de în serios amenințarea Rusiei și a altor țări.

Marea Britanie a anunțat în 2021 că își reduce armata la 72.500 de militari, față de 100.000 în 2010. În prezent, există 73.000 de soldați, inclusiv rezerviștii, a declarat în ianuarie secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps.

"Ucraina demonstrează în mod absolut evident că armatele regulate încep războaiele; armatele formate din cetățeni le câștigă", a declarat Sanders, adăugând că Marea Britanie nu se poate baza doar pe puterea sa aeriană și navală.

Marea Britanie trebuie să inverseze tendința de reducere a dimensiunii armatei sale permanente, a subliniat el, dar chiar și acest lucru ar putea să nu fie suficient.

Sanders nu a făcut apel la recrutare obligatorie, dar a spus că sunt necesare "măsuri pregătitoare" pentru a pune țările NATO pe "picior de război".

El a lăudat Suedia pentru că a început ceea ce el a caracterizat drept măsuri adecvate pentru a se pregăti pentru un potențial conflict. Oficialii suedezi au stârnit îngrijorare în interiorul țării în luna ianuarie, după ce au avertizat că ar putea avea loc un război pe propriul teritoriu în următorii ani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel