Furtuna rusă la New York: Lavrov amenință că „europenii își asumă un rol sinucigaș în conflict”

S. Lavrov
S. Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a sosit marți la New York pentru a participa la sesiunile Consiliului de Securitate al ONU din 16 și 17 iulie în timpul președinției Rusiei, care a început la 1 iulie.

Rusia, care are un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU de 15 membri a preluat președinția rotativă de o lună la 1 iulie.

Miercuri, Lavrov va prezida o reuniune ministerială privind situația din Orientul Mijlociu, inclusiv problema palestiniană, potrivit unui comunicat separat al ministerului. Ministrul de Externe va participa, de asemenea, la o serie de întâlniri bilaterale pentru a discuta probleme internaționale și regionale, inclusiv Orientul Mijlociu și situația din Gaza, criza din Ucraina și eforturile de apărare a Cartei ONU.

Ministrul rus le-a cerut „ tuturor celor cu adevărat interesați să depășească criza ucraineană să țină cont de problema cheie a drepturilor rușilor și a altor minorități naționale în propunerile lor” și a adăugat că tăcerea în acest sens devalorizează inițiativele de pace.

 

Divide et impera

 

Lavrov încearcă să acrediteze ideea că SUA folosesc Europa ca scut. ”Washingtonul este convins că Statele Unite nu vor suferi de un nou război global, ci doar aliații săi europeni”, a declarat ministrul rus de externe, relatează agenția de stat rusă TASS.

Oficialul rus a continuat cu declarațiile agresive: „Europenii, desigur, trebuie să înțeleagă ce rol sinucigaș sunt destinați să joace”. Statele Unite, după ce „a cerut război” întregului Occident colectiv, își extinde războiul comercial și economic împotriva țărilor nedorite.

Evident, Lavrov face referire la sancțiunile impuse de Occident împotriva statelor care sprijină invazia rusă din Ucraina, o agresiune militară fără precedent, care riscă să bulverseze întreaga ordine mondială așezată după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Sancțiunile ilegale, numeroasele măsuri protecționiste și restricțiile privind accesul la tehnologii avansate contrazic în mod direct adevăratul multilateralism și creează obstacole serioase în atingerea obiectivelor agendei de dezvoltare a ONU”, a adăugat ministrul rus de externe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel