Publicitate
Raionul de căutare a fost extins, pe parcursul nopţii de 11 spre 12 martie, din cauza condiţiilor hidro-meteorologice din zonă, iar vineri, 12 martie, în jurul orei 09.00, nava militară a descoperit un punct de contact pe suprafaţa mării, cel mai probabil o plută de salvare în derivă, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.
În conformitate cu planurile de căutare emise de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) cercetarea continuă cu elicopterul Puma Naval 141 de la bordul fregatei, care survolează raionul maritim, cu nava "Artemis" a Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţilor Omeneşti pe Mare (ARSVOM) şi cu nava Gărzii de Coastă MAI 0201. Cele trei nave romaneşti şi elicopterul Puma Naval acţionează în comun, investigând şi alte plute de salvare identificate în raion. Spre locul producerii catastrofei, se îndreaptă şi două nave de căutare-salvare ucrainene.
Elicopterul Puma Naval este dotat cu echipamente speciale de salvare şi supravieţuire (troliu electric, targă şi coş de salvare, instalaţie de flotabilitate, far de căutare, barcă, veste de salvare cu kit de supravieţuire, baliză de urgenţă), iar la bordul fregatei "Regina Maria" este şi o grupă de scafandri pregătită pentru intervenţie.
Ieri, nava 'Volgo Balt 179', care naviga sub pavilionul Insulelor Comore s-a scufundat la 70 de mile travers Constanța. Două persoane au murit, una este dată dispărută, iar zece au fost salvate, din totalul celor 13 membri de echipaj ai cargoului.
Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu, a declarat că nava "Volgo Balt 179" transporta cărbune din portul rusesc Rostov-pe-Don către portul Constanţa.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News