La sfârşitul săptămânii trecute, constructorul francez Naval Group a scos de pe linia de asamblare un nou submarin de atac cu propulsie nucleară din clasa Barracud, botezat Duguay-Trouin S636.
.@navalgroup rolled out the second Barracuda type nuclear-powered #submarine (#SSN) for the French Navy (@MarineNationale) on 26 November 2021 at its submarine shipyard in Cherbourg, Normandie. The "Duguay-Trouin" (S636) is the 2nd Suffren-class SSN ????????⚓️https://t.co/bAcCLZfPZO
— Naval News (@navalnewscom) November 27, 2021
După cum a relatat presa franceză, submarinul Duguay-Trouin S636 este capabil să lanseze rachete de croazieră MdCN.
Versiunea navală a rachetei SCALP MdCN are o greutate de aproximativ 1.400 kg, o lungime totală de 6,50 m și o rază de acțiune de peste 250 km.
Duguay-Trouin S636 este al doilea submarin din clasa Barracuda (sau clasa Suffren). După cum a menționat compania, printre misiunile pe care le vor desfăşura, submarinele din clasa Barracuda vor avea ca obiectiv şi sprijinirea submarinelor cu rachete balistice nucleare (SSBN) din clasa Triomphant.
Parece que @navalgroup ha enseñado el 2º sumergible de la Clase #Barracuda para la #marinenationale, el S636 Duguay-Trouin, @REjercitos ya os contó más sobre estos buques https://t.co/6dDu4jrFa6 pic.twitter.com/Thdjw7uZa3
— Roberto_yeager (@Roberto_yeager) November 27, 2021
Marina militară franceză este nevoită să se bazeze în continuare pe cele cinci submarine nucleare din clasa Rubis, care sunt în funcțiune de aproape 30 de ani, până când toate celelalte submarine din clasa Barracuda vor fi construite.
Naval News precizează că, deși submarinele din clasa Barracuda sunt mult mai mari decât cele din clasa Rubis (5.100 tone față de 2.100 tone), echipajul acestora a fost redus la 63 de persoane în loc de 72, ceea ce se ne poate duce cu gândul că francezii au investit foarte mult în automatizarea acestor submarine.
Barracuda este rezultatul unor eforturi depuse în ultimii 20 de ani de către Direcția generală a armamentelor, de Naval Group, de Comisariatul pentru energia atomică (CEA), Technic Atome și alți peste 100 de subcontractanți.
Lansat în 1998 de fostul președinte Jacques Chirac pentru a înlocui modelul «Rubis» conceput sub președinția lui Charles de Gaulle, Barracuda a avut nevoie de 8 ani de dezvoltare și 12 ani suplimentari pentru construirea primului exemplar (cu trei ani întârziere față de calendarul inițial).
În total, Franța intenționează să construiască, până în anul 2030, șase submarine nucleare din clasa Barracuda. În acest moment, patru dintre ele sunt în plin proces de construcţie.
Primele patru submarine din această clasă vor fi livrate până în 2025. Guvernul francez a comandat 6 submarine ce vor fi construite de compania Naval Group, în care compania de apărare Thales deţine 35%.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News