Franța a anunțat noul guvern condus de Michel Barnier

Palatul prezidențial francez a dezvăluit sâmbătă un nou guvern de centru-dreapta, la mai bine de două luni de la alegerile parlamentare anticipate.

Noul guvern francez condus de premierul Michel Barnier a fost anunţat în cele din urmă sâmbătă seara, după săptămâni de tergiversări, cu un executiv format din 39 de miniştri.

Printre miniștrii cheie se află și ministrul Apărării Sébastien Lecornu, care a supravegheat în ultimii ani modernizarea armatei franceze și organizarea ajutorului militar Ucrainei atacate de Rusia, și-a păstrat poziția actuală.

Departamentul de Diplomație va fi condus de Jean-Noël Barrot, care a fost secretar de stat pentru Afaceri Europene în guvernul anterior.

Deputatul Antoine Armand este responsabil de economie și finanțe, iar senatorul republican Bruno Retailleau este responsabil de Ministerul de Interne. Singurul ministru din tabăra de stânga este noul ministru al justiției, fostul socialist Didier Migaud, care s-a retras deja din politica activă și este necunoscut publicului larg, a menționat AFP.

Agenția DPA scrie că nu este clar dacă criza politică pe care o trăiește Franța de la începutul verii s-a încheiat. De asemenea, nu este sigur cât va dura guvernul, pe care premierul Michel Barnier l-a adunat timp de două săptămâni în timpul unor negocieri complicate.

Alegerile parlamentare anticipate din iulie au fost câștigate de un grup de partide de stânga, dar noul guvern a fost format în principal din politicieni din grupul centrist al lui Macron și republicani conservatori. Stânga nu a jucat un rol semnificativ. Guvernul este, așadar, în pericol de a nu avea susținerea stângii și a dreptei radicale. Stânga a promis deja o moţiune de cenzură împotriva noului executiv. Bardella a indicat anterior că este dispus să coopereze cu guvernul în această direcție. Dar și-a rezervat că ar putea pune capăt toleranței față de guvern dacă acesta nu este de acord cu el în probleme precum migrația sau securitatea.

Conservatorul radical Bruno Retaileau a fost numit în fruntea Ministerului de Interne.

Figură a dreptei liberal-conservatoare inflexibile, Bruno Retailleau, în vârstă 63 de ani, preia un minister cheie cu care intenţionează să pună în aplicare tripticul său preferat: "ordine", "autoritate" şi "fermitate".

Zeci de mii de oameni au protestat împotriva noului guvern chiar înainte ca componența sa să fie anunțată sâmbătă în diferite locuri din Franța, care sunt dezamăgiți că noul cabinet nu reflectă rezultatele alegerilor.

Pentru cea mai expusă poziţie din guvern, într-un moment în care Franţa este vizată de o procedură europeană pentru deficit excesiv, Michel Barnier a ales un duo necunoscut publicului larg: Antoine Armand pentru economie, finanţe şi industrie pe de o parte şi Mathieu Lefevre, pe de altă parte, pentru buget.

Barnier urmează să prezinte declarația de program a guvernului său pe 1 octombrie. Cu toate acestea, este deja clar că primul test cheie va fi aprobarea bugetului de anul viitor într-un moment în care deficitul bugetar deja mare crește și Parisul este amenințat cu sancțiuni din partea Uniunii Europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel