Francezii au probleme cu producția de Rafale. Câte avioane pot fi produse realist pe lună, deși numărul de comenzi e impresionant

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Rafale croat Foto: MOD al Croației
Rafale croat Foto: MOD al Croației

Dassault Aviation, producătorul avioanelor de luptă franceze Rafale, anunță că intensificarea producției continuă să fie afectată.

Problemele au apărut în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare din industria aerospațială. Iar acest lucru afectează inclusiv intensificarea producției de Rafale, care intenționa să mărească numărul de avioane construite lunar. Acest lucru s-ar putea întâmpla însă în cel mai fericit caz din 2025.

Producătorii de avioane s-au confruntat cu probleme legate de lanțul de aprovizionare imediat după sfârșitul pandemiei de Covid-19. Și nu doar Dassault are probleme. Airbus și-a redus luna trecută estimările de livrare pentru avioanele comerciale în 2024 din cauza lipsei de echipamente, inclusiv piese structurale și motoare.

Dassault Aviation, care produce și seria de avioane business Falcon, a livrat anul trecut 13 avioane de luptă Rafale, cu două mai puține decât era planificat.

 

Câte avioane Rafale pot fi produse realist pe lună, deși numărul de comenzi e impresionant

 

2. Rafale F3R... (2-asmpa-8-001-900x500_00483000.jpg)

Mărirea ritmului de producție la trei avioane lunar la facilitatea Mérignac, în sud-vestul Franței, din era obiectivul Rafale. Însă CEO-ul Rafale, Éric Trappier, citat de Defense News, în cadrul unei conferințe de presă, a precizat că acest obiectiv „este dificil de atins momentan”. El a adăugat că de o producție de trei avioane Rafale pe lună am putea vorbi de la anul.

Și, bineînțeles, că în acest caz apar și întârzierile.

„Facem tot ce putem pentru a livra clienților noștri avioanele la timp, dar este dificil și va rămâne în continuare o situație dificilă”, a spus Trappier. „Nu este doar o problemă cu care se confruntă Dassault, poate că ați văzut și anunțurile în acest făcute și de către  Airbus cu privire la lanțul de aprovizionare aeronautic din toate domeniile.”

El a mai adăugat că deși nu au fost recuperate încă întârzierile de anul trecut, ele nu sunt chiar atât de mari.

Și totuși Dassaul Aviation are foarte multe comenzi pentru Rafale.

Producătorul francez a livrat șase avioane Rafale Forțelor Aeriene Franceze în prima jumătate a anului 2024.

Dassault are în prezent comenzi pentru 223 de avioane Rafale, inclusiv 159 de avioane noi pentru clienții externi, deci nu Franța. E o creștere cu 12 avioane față de la sfârșitul lunii decembrie, după o comandă a Indoneziei.

CEO-ul companiei a dat asigurări că se fac toate eforturile pentru a livra avioanele la timp. Mai mult, acesta s-a arătat optimist și a subliniat că Dassaul Aviation e gata chiar să preia noi comenzi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel