Fostul premier britanic îl întreabă pe succesorul său dacă a exercitat presiuni asupra cancelarului german pentru a furniza Ucrainei rachete Taurus

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Racheta de croazieră Taurus. Foto: MBDA
Racheta de croazieră Taurus. Foto: MBDA

Rishi Sunak, fost prim-ministru al Regatului Unit și lider al Partidului Conservator, a vorbit despre necesitatea de a continua să sprijine Ucraina și de a menține presiunea sancțiunilor asupra Rusiei în cadrul primei sesiuni de întrebări adresate premierului Keir Starmer.

Sunak și-a exprimat recunoștința față de Starmer pentru menținerea unui "consens transpartinic cu privire la chestiuni importante de politică externă", concentrându-se asupra sprijinului acordat Ucrainei.

Youtube video image

,,Regatul Unit a fost în mod constant prima țară care a furnizat noi capacități Ucrainei, cum ar fi armele cu rază lungă de acțiune care au fost utilizate atât de eficient în Marea Neagră. Acum, aceste decizii nu sunt ușoare și i-am fost recunoscător prim-ministrului pentru sprijinul său în timp ce am luat aceste decizii în guvern. Și în opoziție, îi ofer același sprijin", a spus Sunak.

Sunak a subliniat apoi rolul-cheie al Regatului Unit ca țară care încurajează alți aliați "să ne urmeze exemplul în furnizarea de noi capacități militare", amintind o întâlnire recentă între Keir Starmer și Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

,,Sunt sigur că i-a mulțumit [lui Scholz - n.r.] pentru apărarea aeriană considerabilă pe care germanii o oferă ucrainenilor. Dar ai ridicat, de asemenea, problema faptului că germanii ar putea furniza rachete cu rază lungă de acțiune, așa cum au făcut acum Regatul Unit, America și Franța?", a întrebat Sunak.

Starmer a răspuns că a ridicat problema creșterii ajutorului pentru Ucraina cu toți aliații la summitul NATO.

,,O parte a mesajului meu a fost să îndemn toți aliații noștri să ofere sprijin suplimentar acolo unde pot. Acesta a fost bine primit. Consiliul NATO a fost unitar și asta trebuie să facem cu toții", a rezumat Starmer.

După cum se știe, Marea Britanie și Franța au fost primele care au furnizat rachete cu rază lungă de acțiune Storm Shadow pentru Ucraina. După aceea, SUA au deblocat furnizarea de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune.

Germania încă se opune furnizării către Ucraina a rachetelor germane cu rază lungă de acțiune Taurus, temându-se de o escaladare din partea Moscovei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel