Forțele ucrainene continuă să respingă asalturile rusești în direcția Pokrovsk (Foto/Video): O mare coloană de blindate a fost complet distrusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

O unitate ucraineană a oprit cu succes un asalt al trupelor ruse în direcția Pokrovsk, orașul strategic din regiunea Donețk pe care trupele Rusia vrea acum să-l cucerească. Militarii ucraineni au postat pe Telegram un material video care surprinde distrugerea unei coloane de blindate ruseşti.

 

Batalionul 21 cu Destinație Specială a participat la respingerea asaltului, cooperând cu Brigada 46 și Batalionul 59 Infanterie Separată Motorizată din cadrul armatei ucrainene.

În timp ce trupele ruse se apropiau de pozițiile forţelor ucraineni, operatorii dronelor de recunoaștere au reușit să detecteze deplasarea coloanei de blindate inamice la timp și să se pregătească pentru atac.

Youtube video image

Pe măsură ce blindatele ruseşti s-au apropiat de pozițiile armatei ucrainene, unitățile UAV de atac au lansat raiduri asupra trupelor inamice. Dronele FPV au distrus vehiculele blindate care încercau să se apropie în mare viteză de pozițiile trupelor ucrainene.

În ciuda acestui fapt, asaltul inamic a fost oprit datorită pierderilor semnificative de vehicule blindate, acțiunile de succes ale militarilor ucraineni având o mare contribuţie.

Trebuie remarcat faptul că ''Brigada Prezidențială Separată'' a armatei ucrainene luptă în mod activ și constant împotriva atacurilor inamice și provoacă pierderi semnificative inamicului.

 

Direcția Pokrovsk este una principală pentru trupele ruse

 

Armata rusă nu va putea cuceri Pokrovsk, regiunea Donețk, nici până la 1 octombrie, așa cum a ordonat dictatorul Vladimir Putin, nici mai târziu. Cu toate acestea, ocupanții fac tot posibilul pentru a intra în oraș. Acest lucru a fost declarat de Mykola Malomuzh, fost șef al Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, la postul de televiziune Freedom TV.

Potrivit acestuia, direcția Pokrovsk este una principală pentru Kremlin, iar prioritatea este să captureze orașul. Comandamentul rus aduce noi rezerve în această parte a liniei frontului pentru „a împinge frontul mai departe, cel puțin în unele zone”.

Cu toate acestea, notează Malomuzh, nu există nimic nou în tactica rusă: ei caută să acopere orașul din flancuri și să lanseze o operațiune de atacuri în masă asupra Pokrovsk. Cu toate acestea, forțele armate ucrainene contracarează prin crearea de poziții fortificate pentru a lansa contraatacuri și „capcane”.

„Dacă vorbim despre șansele de a cuceri Pokrovsk, cred că nu există astfel de posibilități acum, în viitorul apropiat. Vom continua să efectuăm manevre, oprind anumite atacuri de pe flancuri și acele zone în care ei vor avansa. Cred că situația este sub control. Este dificil, dar, pe de altă parte, inamicul nu mai are potențial pentru operațiuni ofensive la scară largă”, a subliniat expertul.

Trupele ruse de ocupaţie depășesc de câteva ori numărul apărătorilor ucraineni în sectorul Pokrovske.  În ceea ce privește puterea de foc - de două până la trei ori. Cu toate acestea, Ucraina își consolidează capacitățile de artilerie și rachete, iar unitățile ucrainene sunt mai precise.

,,Deși ei încă încearcă să avanseze...Cred că nu vor captura Pokrovsk până la 1 octombrie sau mai târziu. Rezervele care sunt pregătite și de partea noastră ne vor permite să lansăm contraatacuri”, a declarat Mykola Malomuzh.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel