Putin a aprobat noua doctrină nucleară a Rusiei în ziua în care Forțele Ucrainene au lovit cu ATACMS în adâncimea teritoriului rus

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Racheta Sarmat
Racheta Sarmat

În noaptea de marți, 19 noiembrie, Forțele de Apărare ale Ucrainei au lovit pentru prima dată un obiect militar de pe teritoriul Rusiei, folosind rachete balistice ATACMS.

Publicația ucraineană Censor anunță că, pentru prima dată în istoria Forțelor Armate ucrainene, rachetele ATACMS au lovit teritoriul Rusiei, după permisiunea administrației președintelui american Joe Biden.

Washington Post scrie că cel puțin 6 ATACMS au fost lansate împotriva unor facilități militare din Rusia. Probabil că este vorba despre un atac asupra arsenalul centrului logistic 1046 din zona orașului Karachev, regiunea Bryansk a Federației Ruse.

Potrivit oficialilor ruși, 5 rachete au fost doborâte, iar una a fost avariată de apărarea aeriană. Informațiile diferă substanțial de cele prezentate de Ucraina.

Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat că forțele ucrainene au atacat depozitul rusesc de muniții din regiunea Bryansk. Potrivit armatei ucrainene, la ora 02:30, în zona arsenalului au fost înregistrate 12 explozii și detonări secundare.

Rușii depozitau acolo muniție de artilerie, rachete antiaeriene și rachete antiaeriene, precizează Andriy Kovalenko, șeful Centrului de combatere a dezinformării din cadrul NSDC.

Potrivit publicației citate, începerea unor lovituri cu rază lungă de acțiune asupra Federației Ruse nu va duce la un punct de cotitură rapid în război, ci va provoca pierderi semnificative la facilitățile din spatele frontului ale armatei ruse, va complica manevrele și logistica armatei ruse. în zonele de graniță și îi va forța pe ruși să-și extindă și mai mult mijloacele de apărare aeriană.

 

Putin a aprobat noua doctrină nucleară a Federației Ruse

Potrivit documentelor, descurajarea „un potențial adversar de la agresiunea împotriva Rusiei și a aliaților săi” se numără printre prioritățile principale ale statului.

Doctrina actualizată prevede că „agresiunea împotriva Federației Ruse și a aliaților săi de către orice stat non-nuclear cu sprijinul unui stat nuclear” sau un atac aerian masiv prin mijloace non-nucleare pot fi motive pentru ca Rusia să lanseze o lovitură nucleară.

Se mai indică faptul că „agresiunea oricărui stat din coaliția militară împotriva Rusiei sau a aliaților săi este considerată agresiune a acestei întregii coaliții”.

Potrivit analizei publicației NV, noua doctrină nucleară a Federației Ruse conține cinci condiții cheie pentru utilizarea armelor nucleare:

  1. „primirea de informații fiabile despre lansarea de rachete balistice care atacă teritoriul Federației Ruse și (sau) aliații săi”;

  2. „utilizarea armelor nucleare sau a altor tipuri de arme de distrugere în masă împotriva teritoriilor Federației Ruse și (sau) aliaților acesteia, precum și împotriva formațiunilor militare și (sau) obiectivelor Federației Ruse situate în afara teritoriului său” (inclusiv pe teritoriul Ucrainei - n.r.);

  3. „influența inamicului asupra instalațiilor de stat sau militare de importanță critică ale Federației Ruse, a căror dezactivare va duce la perturbarea acțiunilor corespunzătoare ale forțelor nucleare”;

  4. „agresiune împotriva Federației Ruse și ( sau) Republicii Belarus în calitate de membri ai statului Uniunii cu folosirea armelor convenționale, care reprezintă o amenințare critică la adresa suveranității și ( sau) integrității lor teritoriale”;

  5. „primirea de informații fiabile despre lansarea ( decolarea) în masă a vehiculelor de atac aerian și spațial ( aeronave strategice și tactice, rachete de croazieră, vehicule fără pilot, hipersonice și alte vehicule aeriene) și trecerea lor a frontierei de stat a Federației Ruse”.

Doctrina descrie, de asemenea, definiția adversarului împotriva căruia se urmărește descurajarea nucleară. Se afirmă că punerea la dispoziția a teritoriului și a resurselor pentru „agresiunea împotriva Federației Ruse” este baza pentru „ descurajarea nucleară” a unui astfel de stat.

Citește și: Va schimba utilizarea ATACMS cursul războiului din Ucraina? O decizie bună, dar prea târzie: Ruşii şi-au luat deja unele măsuri de protecţie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel