Forţele ucrainene au distrus depozitul rusesc de UAV-uri Shahed din Krasnodar (Foto/Video): Cel mai probabil ucrainenii au utilizat rachete Neptun pentru acest atac

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Explozie a unei baze rusești de depozitare a UAV-urilor Shahed în care ar fi fost lovită de o rachetă de croazieră ucraineană R-360 „Neptune”. Krasnodar Krai. 9 octombrie 2024. Sursa foto: Reddit.
Explozie a unei baze rusești de depozitare a UAV-urilor Shahed în care ar fi fost lovită de o rachetă de croazieră ucraineană R-360 „Neptune”. Krasnodar Krai. 9 octombrie 2024. Sursa foto: Reddit.

Forțele Armate Ucrainene au distrus un depozit de muniții în care se aflau şi drone Shahed („Geran”). Statul Major al Armatei Ucrainene a declarat că depozitul era situat în satul Oktyabrske din regiunea rusă Krasnodar.

La 9 octombrie, armata ucraineană a lovit o bază care depozitează drone iraniene de tip Shahed, pe care Rusia le folosește pentru atacurile zilnice împotriva Ucrainei

„Astăzi, un grup de atac al Marinei ucrainene, în cooperare cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, a lovit un depozit cu UAV-uri Shahed”, a declarat Statul Major. Potrivit informațiilor disponibile, aproximativ 400 de drone de atac erau depozitate acolo.

„Conform rezultatelor controlului asupra obiectivelor vizate, a fost înregistrată o lovitură precisă asupra țintei”, a precizat Statul Major.

O detonare a fost înregistrată în incinta facilităţii de depozitare, ceea ce este confirmat de înregistrările video postate pe rețelele sociale.

Teheranul a furnizat Moscovei mii de drone kamikaze de tip Shahed de la începutul războiului. Rusia a atacat Ucraina cu mai mult de 1 300 de astfel de drone în septembrie, lansându-le zilnic timp de o lună întreagă.

Youtube video image

„Distrugerea bazei de stocare a UAV-urilor Shahed va reduce semnificativ capacitatea invadatorilor ruși de a teroriza civilii din orașele și satele ucrainene. Activitatea militară asupra obiectivelor militare ale invadatorilor continuă”, a adăugat Statul Major General.

Canalul rusesc de Telegram „Podslushano v Eiske” a relatat că zona incendiată este de aproximativ 800 de metri pătrați.

Este posibil ca rachetele de croazieră ucrainene R-360 Neptune, care se află în serviciul marinei ucrainene, să fi fost utilizate în acest atac.

În aprilie 2024, un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării a declarat că industria ucraineană de apărare lucrează la modificarea rachetei anti-navă Neptune pentru a lovi ținte terestre. Ca parte a proiectului, racheta adaptată trebuia să primească un nou sistem de ghidare, care nu fusese încă dezvoltat la începutul invaziei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel