Forțele Spațiale ale SUA vor bloca sateliții chinezești și rusești cu încă un sistem de bruiaj

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Spațiale ale SUA sunt pe cale să desfășoare un nou bruiaj la sol.

Bloomberg raportează că Forțele Spațiale ale SUA sunt pe cale să desfășoare un nou sistem terestru de bruiaj, conceput pentru a împiedica sateliții chinezești și rusești să transmită informații despre trupele americane în timpul unui conflict.

Primele 11 din cele 24 de bruiaje de terminale modulare la distanță vor fi instalate în câteva luni. Întreg sistemul ar putea fi instalat până pe 31 decembrie în locații nedezvăluite, potrivit declarației Forțelor Spațiale. 

Dispozitivele nu sunt menite să protejeze sateliții americani de bruiaj, ci „să contracareze în mod responsabil capabilitățile de comunicații prin satelit ale adversarului”, au spus Forțele Spațiale într-o declarație pentru Bloomberg News.

Noile terminale completează un sistem de bruiaj mai extins numit Counter Communications System și un sistem de dimensiuni medii numit Meadowlands pe care Forțele Spațiale ale SUA le-au operaționalizat deja.

 

Pentagonul răspunde amenințărilor spațiale ale Rusiei și Chinei

Pentagonul își extinde activ capacitățile de război spațial în acest an, deoarece consideră că progresul rapid al Chinei și Rusiei în operațiunile spațiale reprezintă o amenințare tot mai mare pentru sateliții americani de pe orbită.

De altfel, conduita tot mai agresivă a Federației Ruse în domeniul spațial a fost subliniată și la Summitului NATO de anul acesta - ”Ne opunem oricărei plasări de arme nucleare pe orbita Pământului, ceea ce ar încălca articolul IV din Tratatul privind spațiul cosmic și ar amenința grav securitatea globală”, se arată în Declarația Summitului de la Washington.

Potrivit SUA, Moscova dezvoltă arme nucleare pentru a fi desfășurate pe orbita Pământului, ceea ce ar putea reprezenta o amenințare pentru sateliții americani.

Nici Beijingul nu rămâne mai prejos. China are „sute și sute de sateliți pe orbită proiectați să repereze, să urmărească, să țintească și da, potențial să se angajeze, forțele SUA și aliate din Indo-Pacific”, a declarat generalul Stephen Whiting, șeful Comandamentului Spațial al SUA, miercuri la Forumul anual de securitate Aspen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel