Forțele pentru Operaţii Speciale ale Ucrainei, atac asupra forţelor ruse aflate la gura de vărsare a fluviului Nipru (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O unite de forțe pentru operaţii speciale a armatei ucrainene, incursiune amfibie îndrăzneață pe teritoriul ocupat de Rusia la gura de vărsare a fluviului Nipru. Foto: 4tv.ua.
O unite de forțe pentru operaţii speciale a armatei ucrainene, incursiune amfibie îndrăzneață pe teritoriul ocupat de Rusia la gura de vărsare a fluviului Nipru. Foto: 4tv.ua.

O unitate de forțe pentru operaţii speciale a armatei ucrainene a încercat o incursiune amfibie îndrăzneață pe teritoriul ocupat de Rusia la gura de vărsare a fluviului Nipru în primele ore ale zilei de marți, 6 august. ''Unitatea pentru Acțiuni Active Artan'' și  Serviciul de Informații Militare (GUR) au desfășurat o operațiune pe mica insulă Tendra Spit, ocupată temporar în partea de nord a Mării Negre.

În timpul operațiunii, potrivit GUR, ucrainenii au distrus forțele rusești, echipamentul acestora și fortificațiile. Un material video cu momentul desfăşurării misiunii a fost postat pe pagina de social media a agenției ucrainene de informații.

Youtube video image

,,Noaptea, un grup de desant al Forțelor pentru Operații Speciale a debarcat pe Tendra Spit și a distrus vehicule blindate inamice, inclusiv MT-LB, un sistem inamic de război electronic și fortificații rusești. În timpul luptei, invadatorii ruși au suferit pierderi în rândul personalului lor, dar numărul exact este în curs de stabilire'', a precizat GUR.

,,După ce și-au îndeplinit sarcina atribuită, agenții de informații militare s-au retras fără pierderi", se arată în declarația GUR.

S-a precizat că aceasta nu este prima operațiune reușită a forțelor speciale ale GUR în zona ocupată Tendra Spit, un banc de nisip îngust de aproximativ 65 km lungime și până la 1,8 km lățime, situat la gura de vărsare a fluviului Nipru, în apropiere de Herson, unde se varsă în partea de nord a Mării Negre.

,,Astfel de acțiuni sunt doar o parte a planului pe scară largă al forțelor de securitate și apărare ale Ucrainei, care este în curs de desfășurare", a adăugat agenția de informații.

Pe de altă parte, Rybar, un blogger militar pro-rus, a descris încercarea de debarcare drept un eșec: "În jurul orei 3 a.m., 12 ambarcațiuni cu trupe AFU [Forțele Armate ale Ucrainei] s-au îndreptat spre Spit, cu intenția de a efectua un desant. În urma unei bătălii scurte, primele trei ambarcațiuni au fost distruse - au fost aruncate pe țărm. Cele nouă rămase s-au întors și s-au îndreptat în direcția opusă''.

Acesta nu a prezentat nicio dovadă foto-video cu bărcile distruse. Ziarul ucrainean Kyiv Post nu a fost în măsură să verifice în mod independent afirmațiile niciuneia dintre părți.

Raidurile forțelor speciale în partea ocupată a Ucrainei sunt regulate, iar uneori informațiile despre acestea sunt raportate în mass-media.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel