Publicitate
Documentul prevede în special proiectarea și construirea în comun a navelor de luptă în Ucraina și Marea Britanie, precum și construirea elementelor de infrastructură necesare marinei ucrainene, program cu o valoare totală de 1,7 miliarde de lire sterline.
Implementarea proiectelor va începe după încheierea acordului-cadru între guvernele celor două state și se va derula pe o perioadă de 8 ani. În cadrul ședinței s-a discutat deja despre indicatorii cantitativi și calitativi, precum și privind etapele de implementare a proiectelor.
Acordurile sunt considerate un nou pas în cooperarea dintre Ucraina și Regatul Unit privind dezvoltarea capacităților flotei ucrainene din Marea Neagră și Marea Azov.
Pe 21 iunie, la bordul distrugătorului Defender, a fost anunțată oficial semnarea acordului de sprijin al dezvoltării Forțelor Navale ale Ucrainei. Documentul prevede participarea Regatului Unit la construirea a două baze navale, proiectarea în comun și construcția de nave de luptă, precum și la reconstrucția unor șantier navale ucrainene.
La acel moment Ucraina și-a exprimat speranța că Londra va ajuta inclusiv la finalizarea corvetei “Vladimir cel Mare”, ale cărei lucrări de construcție au stagnat din 2014 la un nivel de 17%. Cu toate acestea, la începutul lunii august, ministrul apărării, Andriy Taran, a precizat că ministerul împreună cu Statul Major al Forțelor Armate lucrează nu doar la finalizarea construcției navei, ci și la echiparea acesteia la nivelul categoriei ”fregate”.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News