Forțele israeliene continuă cu o operațiune majoră: „L-am eliminat pe șeful Hamas la Jenin”

Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea grupării teroriste Hamas. Photo source: IDF
Intervenția Israelului în Fâșia Gaza pentru eliminarea grupării teroriste Hamas. Photo source: IDF

Lichidarea are loc în timp ce forțele israeliene continuă o operațiune la scară largă care implică sute de soldați și polițiști.

Forțele israeliene au eliminat vineri un comandant local al mișcării teroriste Hamas în orașul Jenin, în a treia zi a unei operațiuni majore din Cisiordania ocupată, a declarat armata israeliană, arată agenția AFT, citată de DW.

Armata a spus că forțele poliției de frontieră l-au ucis pe Wasem Hazem, șeful Hamas din Jenin, care a fost implicat în atentate și bombardamente pe teritoriul palestinian.

Alți doi atacatori Hamas (Maysara Masharqa și Arafat Amer) care au încercat să scape din mașina în care călătoreau au fost uciși, se arată în comunicat. În vehicul au fost găsite arme, explozibili și cantități mari de numerar. Hamas nu a făcut încă un anunț.

Atacul a avut loc în cooperare cu forțele Poliției de Frontieră și serviciul intern de informații (Shin Bet).

În satul Zababdeh, nu departe de Jenin, o mașină arsă plină de găuri de gloanțe a intrat într-un perete, după ce șoferul a a pierdut controlul vehiculului în încercarea sa de a scăpa de unitățile forțelor speciale israeliene, au spus locuitorii.

Saif Hanam, un localnic în vârstă de 25 de ani, a declarat că unul dintre cei doi bărbați care au scăpat din vehicul a fost ucis chiar în fața casei sale de o lovitură de dronă care a spart geamurile, în timp ce celălalt bărbat a fost ucis nu departe de primul.

Hanam a spus că forțele israeliene au îndepărtat cadavrele.

Incidentul are loc în timp ce forțele israeliene continuă o operațiune la scară largă care implică sute de soldați și poliție, lansată miercuri dimineața în Jenin și Tulkarm, un alt oraș din nordul Cisiordaniei, precum și în Valea Iordanului.

Transportoare blindate israeliene susținute de elicoptere și drone au intrat vineri în Jenin și Tulkarm, în timp ce buldozerele blindate au distrus bombele de pe marginea drumului instalate de grupuri militante.

Escaladarea ostilităților în Cisiordania are loc în timp ce luptele dintre forțele israeliene și militanții Hamas continuă să lupte în Fâșia Gaza, la aproape 11 luni de la început, iar ciocnirile cu mișcarea Hezbollah susținută de Iran în zona de frontieră israeliano-libaneză s-au intensificat.

În primele două zile ale operațiunii din Cisiordania, cel puțin 17 palestinieni au fost uciși, inclusiv comandantul local al forțelor Jihadului Islamic susținut de Iran din Tulkarm.

De la atacul Hamas asupra Israelului din octombrie anul trecut, care a declanșat războiul din Gaza, peste 660 de palestinieni - luptători și civili - au fost uciși în Cisiordania, potrivit cifrelor palestiniene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel