Rusia înaintează cu pierderi mari spre oraşul ucrainean Pokrovsk (Foto/Video): Un blindat rusesc a fost aruncat în aer când încerca să protejeze un grup de militari

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Tanchiștii Brigăzii 15 din cadrul Gărzii Naționale a Ucrainei au distrus cu o lovitură precisă un grup de trupe ruse aflate în apropiere de oraşul Pokrovsk. Imaginile cu momentul în care forţele ruse sunt atacate au fost publicate pe reţele de socializare.

Astfel, după cum se poate observa, militarii ucraineni au învins un grup de asalt al trupelor ruse care avansaseră cu un transportor blindat de trupe BTR-82 și ocupaseră o poziție sub un pod din apropierea satului Mikhailivka din regiunea Donețk.

Șapte soldați ruși, care se adunaseră în apropierea vehiculului, au fost de fapt aruncați în aer de un proiectil, împreună cu vehiculul blindat.

Este destul de probabil ca alți doi soldați care se aflau de cealaltă parte a vehiculului, precum și echipajul format din trei persoane al vehiculului blindat să fi fost grav răniți în urma exploziei puternice.

Youtube video image

Soldații Brigăzii ucrainene ''Kara-Dag'' au prezentat, de asemenea, divezi cu momentul distrugerii unui alt transportor blindat rus care se deplasa pe un drum minat și a distrugerii infanteriei ruse.

În același timp, militarii unei unități de luptă antitanc au distrus și un vehicul de luptă al infanteriei ruse cu ajutorul sistemului de rachete antitanc Stugna.

După cum relatează publicaţia ucraineană Militarnyi, locul confruntării dintre trupele ucrainene şi grupul de asalt rus este situat în vestul localității Mikhailivka, ceea ce poate indica faptul că satul a fost capturat de forţele ruse.

Imediat în spatele satului se află o porţiune de drum lungă de 1,5 kilometri care leagă satul de orașul Selydove din regiunea Donețk.

Forțele ruse se află la doar câțiva kilometri de orașul ucrainean Pokrovsk, un centru logistic crucial utilizat de armata ucraineană. Având drumuri de legătura importante, Pokrovsk este un punct esențial de aprovizionare și de întărire pentru trupele ucrainene de pe linia frontului de est.

Pokrovsk este situat lângă un alt oraș, Myrnohrad. Împreună, cele două așezări aveau înainte de război o populație de peste 100 000 de persoane, dintre care majoritatea au fugit acum. Acestea sunt ultimele orașe importante din acea parte a regiunii Donețk care rămân sub control ucrainean.

Lupta pentru Pokrovsk este de fapt o continuare a luptei pentru Avdiivka, pe care Ucraina a pierdut-o în februarie, după luni de lupte sângeroase.

Avdiivka, care se află la aproximativ 40 km sud-est de Pokrovsk, era considerată o fortăreață care proteja așezările și drumurile de la vest, contribuind la consolidarea prezenței Ucrainei de-a lungul întregii linii de front.

Când a căzut în cele din urmă, Avdiivka a fost lăsată în ruine. A fost o pierdere serioasă pentru Ucraina. Aceasta a însemnat că Rusia și-a putut muta atenția asupra Pokrovsk și a orașului-cheie Ciasiv Iar.

Potrivit comandantului suprem al forţelor ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, situația din zona linie de front aflată lângă Pokrovsk rămâne dificilă. În ultimele săptămâni, au avut loc în medie peste 50 de confruntări directe între trupele ruse şi cele ucrainene. Armata rusă își folosește superioritatea în materie de efective, arme și echipamente militare. Dar, în general, ofensiva este desfășurată de grupuri de asalt ale infanteriei.

„Inamicul încearcă să cucerească o secțiune a autostrăzii Kostiantinivka - Pokrovsk, cu intenția de a perturba logistica forțelor de apărare”, a declarat generalul Sîrskîi. Cu toate acestea, el a remarcat că tot acest avans pe front are un preț ridicat. Forţele ruse pierde în medie până la 300 de soldați în fiecare zi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel