Ofensiva ucraineană din regiunii Kursk, un succes major (Foto/Video): Forțele Armate Ucrainene au realizat o nouă pătrundere pe teritoriul Rusiei

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ai Forţelor Armata Ucrainene. Sursa foto: Glavcom.ua.
Militari ai Forţelor Armata Ucrainene. Sursa foto: Glavcom.ua.

Forțele Armate Ucrainene au făcut o pătrundere într-o nouă secțiune a liniei frontului din regiunea Kursk. Un material video cu momentul în care se desfăşoară noul atac a fost publicat de militarii unității ucrainene ''Khorne Group'' din cadrul Brigăzii 116 Mecanizată. Potrivit mass-mediei ucrainene, străpungerea frontierei ruse a avut loc în zona satului de frontieră Vesele.

Datorită misiunilor de recunoaștere realizate anterior, rutele de aprovizonare au fost pregătite, permițând trupelor să treacă granița fără obstacole prea mari și să continue să se deplaseze în siguranță pe teritoriul Rusiei.

O nouă străpungere a frontierei a avut loc la coordonatele 51.270750, 34.548833, unde militarii ucraineni nu au întâmpinat o rezistență inamică puternică și au putut avansa semnificativ mai adânc în teritoriul inamic.

Youtube video image

Potrivit rapoartelor unității, un grup de mii de ruși riscă să fie încercuit, ceea ce ar putea crește numărul de prizonieri de război pentru schimburi viitoare.

„Am intrat într-un loc nou în Rusia... un grup de recruți ruși în număr de cel puțin o mie de persoane se află sub amenințarea încercuirii”, a declarat militarii ''Khorne Group''.

Datorită operațiunii bine planificate și a ritmului rapid al ofensivei ucrainene în diferite zone ale regiunii Kursk, inamicul nu a putut organiza o apărare.

Recent, soldații Batalionului 501 de Pușcași Marini separați au oprit un atac rusesc în Vishnevka, regiuneal Kursk.

Potrivit analistului OSINT EjShahid, infanteria rusă a încercat să avanseze în satul Vishnevka, districtul Korenivka, oblastul Kursk. Artileria cu rachete ucraineană a lovit cu muniție cu dispersie concentrările de trupe inamice. Unitățile ruse vizate de acest atac se adunau pentru a pregăti un asalt asupra pozițiilor forțelor armate ale Ucrainei.

Kievul și-a lansat incursiunea surpriză în regiunea Kursk din Rusia luna trecută, luând Moscova prin surprindere și avansând rapid la aproximativ 30 de kilometri (19 mile) de frontieră. Dar campania a încetinit și, joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia a lansat „acțiuni contraofensive”.

Ministerul rus al Apărării a afirmat la 12 septembrie că forțele sale au recucerit 10 așezări din regiunea Kursk de la începutul contraofensivei de-a lungul flancului vestic al zonei controlate de ucraineni în jurul datei de 10 septembrie. Așezările ar include Apanasovka, Byakhovo, Vishnevka, Viktorovka, Vnezapnoye, Gordeyevka, Krasnooktyabrskoye, Obukhovka, Snagost și 10-y Oktyabr.

Întinderea teritoriului recucerit de forțele ruse rămâne neclară, deoarece afirmațiile Moscovei nu au fost verificate independent, potrivit lui Emil Kastehelmi, analist OSINT în cadrul Black Bird Group, cu sediul în Finlanda, și expert în istorie militară.

„Rușii au obținut succese locale, probabil împingându-i pe ucraineni înapoi câțiva kilometri și cucerind cel puțin 2-4 sate”, a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-maior Pat Ryder, a calificat câștigurile Moscovei drept „marginale” în acest stadiu, dar „un lucru pe care, evident, îl urmărim cu atenție”.

Incursiunea neașteptată a Ucrainei în zona de frontieră a regiunii Kursk din Rusia, lansată la 6 august și marcând prima invazie a teritoriului rusesc de la cel de-al Doilea Război Mondial, a dat o lovitură imaginii președintelui Vladimir Putin și a ridicat moralul ucrainenilor și al aliaților lor la doi ani și jumătate de la invazia la scară largă a Moscovei. De asemenea, teritoriul capturat ar putea oferi Ucrainei o pârghie valoroasă în viitoarele negocieri de pace.

Cu toate acestea, pe măsură ce forțele ruse continuă să câștige teren în estul Ucrainei, unii analiști militari și-au exprimat îngrijorarea cu privire la eficiența utilizării resurselor limitate ale Ucrainei pentru a cuceri teritoriul rusesc. În cazul în care contraofensiva Moscovei reușește să recucerească zonele controlate de ucraineni în regiunea Kursk, există îngrijorarea că aceste eforturi s-ar putea dovedi în cele din urmă zadarnice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel