Forțele armate ucrainene au lovit un poligon de antrenament al armatei ruse, aflat în apropiere de Donețk (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme HIMARS în serviciul armatei ucrainene, pe un drum în regiunea Herson, octombrie 2022. Sursa Foto: Radiosvoboda.org.
Sisteme HIMARS în serviciul armatei ucrainene, pe un drum în regiunea Herson, octombrie 2022. Sursa Foto: Radiosvoboda.org.

Militarii ucraineni au lovit un teren de antrenament al trupelor ruse, aflat în apropiere de Donețk. Canalul de Telegram ''Vot Chto'' a publicat materialul video care ar fi surprins consecințele atacului cu rachete HIMARS sau M270 asupra acestei facilitaţi militare.

Nu este clar când anume a avut loc atacul asupra trupelor ruse, doar că se presupune că acesta ar fi avut loc în septembrie 2024, în timpul antrenamentului.

Poligonul de antrenament este situat lângă șoseaua de centură a Donețkului, în apropierea orașului ocupat temporar, la aproximativ 25 de kilometri de linia frontului.

„Zeci de morți” au fost raportați - aproximativ 50 de militari ruşi, dar această informație nu a fost încă confirmată oficial.

Youtube video image

Se presupune că poligonul ar fi fost lovit de muniții cu dispersie lansate de sistemele HIMARS. Cu toate acestea, ar fi putut fi, de asemenea, rachete cu fragmente GMLRS, pe care armata ucraineană le utilizează adesea pentru a lovi ținte inamice.

Filmarea de scurtă durată prezintă trupurile militarilor ruși morți - aproximativ zece dintre ei. Videoclipul arată, de asemenea, mașini avariate și o motocicletă.

Raportul notează că rușii se plâng de faptul că atacurile asupra acestui teren de antrenament au loc în mod regulat, dar comandamentul rus nu acordă atenție acestui aspect.

La sfârșitul lunii august, armata ucraineană a lovit, de asemenea, cu rachete GMLRS un grup de trupe ruse pe un teren de antrenament din estul Ucrainei. Atacul asupra fortelor ruse a fost corectat cu ajutorul unei drone ucrainene de recunoaștere Shark.

Datorită detonării în aer a rachetelor, a fost posibil să se acopere o suprafață mare a terenului de antrenament cu fragmente preformate. Au fost lovite un camion militar KamAZ și un grup de infanteriști. Se presupune că camionul armatei ruse a fost complet distrus de o explozie din apropiere a focosului unui proiectil de rachetă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel