Forţele Armate Ucrainene au distrus o facilitate militară rusă unde erau depozitate drone Shahed (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Marina ucraineană a prezentat în imagini modul în care, în cooperare cu Serviciul de Securitate al Ucrainei, a distrus o hală, aflată în regiunea Krasnodar,  unde erau depozitate drone Shahed. "Noi imagini din satelit confirmă distrugerea depozitelor și a locurilor de pregătire pentru dronele Shahed-136/Geran-2, a unor clădiri destinate instruirii, a unor centre de control și comunicare pentru aceste drone, situate în Krai Krasnodar", se arată într-un comunicat de presă.

 

În urma atacului efectuat de ucrainenii ar fi ucis instructori care pregăteau operatorii UAV-urilor Shahed, precum și cadeți care erau instruiți să efectueze atacuri pe teritoriul ucrainean cu ajutorul acestor drone. The Kyiv Independent nu a putut verifica imediat aceste informații.

Atacul a avut loc cel mai probabil în noaptea de 21 iunie, când Statul Major General al armatei ucrainene a raportat efectuarea unor atacuri împotriva a patru rafinării de petrol de pe teritoriul Rusiei. În aceeași noapte, forțele de apărare au atacat stațiile radar și centrele de recunoaștere rusești din regiunea Briansk.

Forțele Navale Ucrainene raportează că noi imagini din satelit confirmă distrugerea locurilor de depozitare și pregătire a dronelor Shahed-136/Geranium-2, a clădirilor de antrenament, a punctelor de comandă și comunicare pentru echipajele acestor drone, situate în regiunea Krasnodar.

,,Forțele Navale ale Ucrainei, împreună cu camarazii lor din forțele armate, continuă să distrugă inamicul pe uscat, pe mare și în aer", se încheie declarația Forțelor navale.

Regiunea Krasnodar este situată în sudul Rusiei și se învecinează cu regiunile Rostov și Stavropol, precum și cu strâmtoarea Kerci, o cale navigabilă de importanță strategică care face legătura între Marea Neagră și Marea Azov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel