Premieră pentru Ucraina: HIMARS au lovit pe teritoriul Rusiei sisteme S-400, dislocate în regiunea rusă Belgorod (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-400 din regiunea Belgorod este distrus. 1-2 iunie 2024. Rusia. Sursa Foto: Twitter/Telegram.
Sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-400 din regiunea Belgorod este distrus. 1-2 iunie 2024. Rusia. Sursa Foto: Twitter/Telegram.

Armata ucraineană a efectuat un atac precis asupra poziției sistemului rusesc de rachete antiaeriene S-400 din regiunea Belgorod. Imagini cu urmările acestui nou atac au fost postate pe canalul de Telegram ''Dosarul Spionilor'', potrivit Militarnyi.

Atacul asupra sistemului rusesc de apărare antiaeriană a avut loc recent. Persoana care a publicat imaginile pe rețeau de mesagerie Telegram a declarat că atacul a fost efectuat de un sistem american de rachete M142 HIMARS.

O unitate de aplicații militare a fost atacată în districtul Korochanskiy din regiunea Belgorod, mai multe echipamente au fost incendiate. În regiunea Belgorod din Federația Rusă, un sistem S-300/400 a fost lovit. Această informație a fost transmisă luni, 3 iunie, şi pe canalul de Telegram ASTRA. De asemenea, şi în postarea de fată se presupune că atacul fost efectuat cu ajutorul MLRS HIMARS. 

Lansatoarele sistemului de rachete antiaeriene au fost complet distruse. De asemenea, stația radar, o componentă esenţială a sistemului S-400, a fost avariată. Se presupune că sistemul a fost amplasat în apropierea orașului Belgorod și era destinat să doboare ținte aeriene ucrainene.

După cum precizează analiştii publicaţiei ucrainene DefenseExpress, acest recent atac cu rachete GMLRS, lansate de HIMARS, asupra unui sistem rusesc de apărare antiaeriană S-400 situat în regiunea Belgorod este o demonstrație clară a faptului că pentru ucrainenii a fost foarte important să poată să atace ține aflate direct pe teritoriul Rusiei.

În plus, aceste fotografii arată ce se întâmplă cu tehnica militară rusa atunci când se întâlneşte cu rachetele GMLRS.

Distrugerea unui astfel de sisteme de rachete slăbește capacitățile de apărare aeriană ale Rusiei, permițând forțelor ucrainene să țintească mai eficient alte obiective militare rusești.

Acest atac a fost posibil datorită noii poziții a Statelor Unite, care a permis Ucrainei să utilizeze sistemele HIMARS pe a ataca ținte aflate pe teritoriul Rusiei.

Toate acestea se întâmplă în contextul ofensivei rusești din regiunea Harkov, după care partea ucraineană a apelat la Statele Unite pentru a obține permisiunea de a lovi ținte din Rusia.

Statele Unite și-au schimbat politica privind atacurile efectuate de Ucraina împotriva Rusiei, dar acest lucru nu se aplică rachetelor ATACMS.

Michael Carpenter, director principal pentru afaceri europene în cadrul Consiliului Național de Securitate al SUA, a declarat acest lucru într-un interviu acordat Ukrinform.

Președintele SUA, Joe Biden, a instruit echipa sa să își schimbe poziția cu privire la posibilitatea ca Ucraina să folosească arme americane pentru a lovi obiective militare din Rusia.

,,Toate acestea se întâmplă în contextul ofensivei rusești din regiunea Harkov, după care partea ucraineană s-a adresat nouă și ne-a cerut permisiunea de a lovi ținte din Rusia, de unde se trage asupra pozițiilor ucrainene, asupra orașelor și satelor ucrainene", a declarat Michael Carpenter.

El a subliniat că președintele Biden, imediat ce a primit cererea, "a ordonat echipei sale de securitate națională să modifice recomandările pentru a permite efectuarea acestor tipuri de contraatacuri".

Recent, secretarul de stat american Anthony Blinken a confirmat, de asemenea, în mod oficial, că Ucraina are voie să folosească arme americane pentru a ataca obiective militare aflate pe teritoriul Rusiei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel