Potrivit comandantului ucrainean, „aeronavele Forțelor Aeriene Ucrainene lovesc zilnic ținte inamice în direcția Kursk”.
Un avion de vânătoare ucrainean MiG-29 neutralizează un post de comandă inamic subteran în regiunea Kursk, dând o lovitură importantă forțelor inamice cu ajutorul bombei ghidate cu precizie AASM Hammer.
După cum se vede în videoclip, a notat Oleshchuk, „un avion de vânătoare ucrainean loveşte un punct de control inamic subteran cu de aviație ghidată AASM Hammer”.
Imaginile surprind un avion de vânătoare ucrainean executând cu succes un atac asupra unui post de comandă inamic subteran. Această lovitură de precizie a perturbat semnificativ operațiunile forţelor ruse, subliniind eficiența eforturilor Ucrainei în regiune.
Bomba ghidată AASM furnizată de Franța a fost lansată asupra buncărului de comandă rusesc de către un MiG-29 Fulcrum al forțelor aeriene ucrainene .
Se crede că AASM ar fi putut fi utilizată pentru a purta un focos puternic Hammer, sugerează informațiile publicate în mediul online.
Aceste focoase pot cântări până la 221 kg și sunt cunoscute pentru nivelul ridicat al forței lor de penetrare, care poate distruge clădiri.
Ucraina are în arsenalul său și alte bombe glide în afară de AASM-ul francez Hammer, inclusiv Joint Direct Attack Munition-Extended Range și Ground-Launched Small Diameter Bomb fabricate în SUA. Ambele aceste arme s-au dovedit vulnerabile la sistemele rusești de război electronic.
AASM (Armement Air-Sol Modulaire „Highly Agile Modular Munition Extended Range”) este un kit format dintr-o secțiune de ghidare a poziției și un kit de extindere a razei de acțiune, care poate fi aplicat bombelor de 250 kg și 1000 kg (sunt avute în vedere variantele de 125 kg și 500 kg).
Franța se angajase să furnizeze Ucrainei 600 de kituri de bombe AASM în 2024, la o rată de 50 pe lună începând din ianuarie. De asemenea, producătorul Safran a crescut capacitatea de producție la 90 de kituri pe lună.
Muniția poate fi folosită atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, în orice condiții meteorologice, la distanțe care pot ajunge la peste 70 km atunci când este lansată de la mare altitudine.
După cum a relatat anterior agenţia ucraineană de presă Ukrinform, la 18 august, comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene a postat o înregistrare video cu un alt pod din regiunea rusă Kursk, distrus în urma unui atac aerian efectuat de Ucraina.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News