Forțele Aeriene ale SUA vor un ”hangar” mobil pentru mentenanța aeronavelor

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force
Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force

Forțele Aeriene americane vor putea asigura mentenanța a aeronavelor rapid dislocabile, practic, oriunde pe Glob.

Compania de infrastructură dislocabilă Marshall a obținut un contract pentru realizarea DOMS - un sistem containerizat care simplifică logistica și accelerează desfășurarea aeronavelor și a personalului pentru Forțele Aeriene ale Statelor Unite, se arată într-un comunicat al companiei, transmis către DefenseRomania.

Sistemul de operațiuni și întreținere dislocabile va permite flexibilizarea activității de reparații a aeronavelor, care va putea fi asigurată chiar și în cele mai fierbinți puncte.

În conformitate cu doctrina Agile Combat Employment a USAF, care susține operarea într-o rețea de locații aflate la distanță, Marshall va proiecta modulele de misiune tip container, acestea fiind, practic, ”hangare” foarte mobile în care se va realiza mentenanța și reparația aeronavelor.

Sistemele DOMS de tip container vor fi desfășurate rapid pe calea aerului în locații de rezervă provizorii, cum ar fi aerodromurile mici, aflate în proximitatea liniei de contact.

"DOMS este un contract care îi va permite companiei Marshall să își valorifice mai multe puncte forte, inclusiv ingineria logistică în mai multe domenii, infrastructura rapid de desfășurare și îmbunătățirea capacității pentru o aeronavă pe care o susținem de aproape 60 de ani", a declarat Bob Baxter, directorul de dezvoltare al Marshall.

"Suntem încântați să putem oferi o opțiune de mobilitate care este esențială pentru nevoile Forțelor Aeriene în Agile Combat Environment."

Proiectarea va fi condusă de echipa globală de ingineri Marshall, iar până la două module de probă de concept vor fi construite și testate la noua unitate de producție a Marshall Canada din Moncton, New Brunswick. În urma livrării modulelor și a echipamentelor de suport către USAF, Marshall va efectua demonstrații la fața locului în timp ce va elabora propuneri pentru producția ulterioară.

DOMS este destinat în primul rând pentru a fi transportat cu avionul tactic C-130 al Lockheed Martin.

Marshall activează într-o gamă largă de sectoare, inclusiv în domeniul aerospațial și al apărării, al distribuției cu temperatură controlată, al competențelor și formării profesionale și al proprietății.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel