La sfârşitul lunii iulie, U.S. Air Force a consemnat la sol majoritatea flotei sale de avioane F-35 Joint Strike Fighter, din cauza unei componente defecte - cartușele propulsoare din componența sistemelor de ejectare - care ar putea împiedica pilotul să se catapulteze în siguranță din aeronavă în caz de urgență.
Tehnicienii care se ocupa de întreţinerea aeronavelor U.S. Air Force au inspectat 706 cartușe propulsoare de la 349 de avioane F-35, precum și cartușele propulsoare aflate pe stoc ca rezervă, a declarat luni, pentru Defense News, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de Luptă Aeriană (Air Combat Command) al U.S. Air Force, Alexi Worley.
De precizat că flota de avioane F-35A a U.S. Air Force este compusă din 376 de aeronave de acest tip.
purtătorul de cuvânt al Comandamentului de luptă aeriană, Alexi Worley. Forțele aeriene au aproximativ 376 de F-35A în flota sa.
Dintre toate aceste cartușe propulsoare supuse verificărilor, tehnicienii şi inspectorii U.S. Air Force au considerat că patru ar putea avea probleme și au fost înlocuite.
Worley a declarat că o verificare ulterioară a celor patru cartușe propulsoare a arătat că nu erau defecte.
Worley a precizat pentru Defense News că un număr mic de avioane F-35A care se deja în proces de mentenanţă nu au avut cartușele propulsoare verificate, dar că aceste verificări vor fi făcute în termen de 90 de zile - conform unei directive tehnice puse în aplicare la 19 iulie.
Pentru că acele F-35 erau deja supuse întreținerii și nu se aflau în stare de zbor, a adăugat Worley, inspecțiile cartușelor lor au fost programate pentru mai târziu.
Cartușele reprezintă componenta sistemului de catapultare care explodează pentru a propulsa scaunul pilotului și determină parașuta să se deschidă.
Cu toate acestea, la o inspecție de rutină a avioanelor F-35 de la Baza Aeriană Hill din Utah, în aprilie, s-a constatat că un cartuș era slăbit și îi lipsea încărcătura explozivă. Personalul bazei a verificat atunci alte câteva avioane F-35 și a decis că nu este vorba de o problemă generală, permițând apoi avioanelor de luptă să zboare din nou.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News