Forțe proaspete sau carne de tun? Rusia recrutează lunar aproape 30.000 de militari, doar pentru a păstra constante efectivele Armatei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar rus / Foto: Ministerul rus al apărării
Militar rus / Foto: Ministerul rus al apărării

Rusia recrutează între 25.000 și 30.000 de soldați în armata sa pentru a compensa pierderile ocupanților pe front , relatează The New York Times.

Potrivit serviciilor de informații americane, britanice și ale altor servicii occidentale, luna mai a fost una neagră pentru forțele ruse din Ucraina, așa cum remarca și DefenseRomania. În medie, peste o mie de soldați au fost răniți sau uciși în fiecare zi, potrivit surselor NYT.

„În ciuda pierderilor sale, Rusia recrutează între 25.000 și 30.000 de noi soldați pe lună – aproximativ același număr cu care părăsește câmpul de luptă, au spus oficialii americani. Acest lucru a permis armatei sale să continue să trimită val după val de trupe în apărarea ucraineană în speranța de a le zdrobi și de a sparge liniile de tranșee”, se arată în articol.

Estimările SUA ale victimelor de război se bazează pe imagini din satelit, mesaje interceptate, rapoarte ale reporterilor de pe rețelele de socializare și mass-media, precum și rapoarte oficiale din Rusia și Ucraina.

Publicația notează că acesta este un stil de război în care militarii ruși sunt „ aruncați într-o mașină de tocat carne, în timp ce comandanții probabil nu acordă atenție faptului că trimit soldați de infanterie să moară”.

Oficialii ucraineni și occidentali spun că această tactică a avut mai puțin succes în timpul ofensivei ocupanților asupra Harkivului din această primăvară.

Totuși, Rusia a creat o zonă tampon de-a lungul graniței pentru a îngreuna atacul armatei ucrainene. Potrivit oficialilor occidentali, acest atac nu a amenințat Harkivul și a fost în cele din urmă oprit de forțele de apărare ucrainene.

Analiștii britanici de informații militare au spus că victimele rușilor din mai, pe care le-au estimat la o medie de 1.200 pe zi, au fost cele mai mari de la începutul acestui război.

În același timp, publicația susține că Rusia este pregătită să continue să sufere pierderi semnificative pentru avansarea treptată.

„Dar, în ciuda tuturor succeselor Ucrainei la Harkiv, probleme și mai mari o așteaptă pe viitor. În următoarele săptămâni, oficialii americani și occidentali se așteaptă ca ostilitățile să se schimbe din nou spre est și spre sud, deoarece Rusia pare să fie dispusă să-și risipească forțele pentru a obține un succes progresiv, subliniază articolul.

 

Lui Putin îi este din ce în ce mai greu să găsească ruși dispuși să moară pe front 

 

Bloggerii militari și soldații obișnuiți publică din ce în ce mai mult videoclipuri detaliate cu condiții groaznice de pe front . Schimbările de personal din Ministerul Apărării al Rusiei sugerează, de asemenea, o recunoaștere oficială a faptului că ceva nu merge exact așa cum susține propaganda Kremlinului., scrie publicația TheHill.

Una dintre cele mai convingătoare dovezi ale nemulțumirii rușilor față de război este un panou care a apărut recent la Sankt Petersburg. „Hero City are propriii eroi”, spune anunțul. Oamenilor li se oferă să se alăture armatei și să primească o plată colosală de 1,3 milioane de ruble, ceea ce este echivalent cu salariul anual al unui rus mediu.

„Dar ceea ce este deosebit de important la această propunere este că panoul publicitar a apărut în al doilea oraș al Rusiei, care, la fel ca Moscova, este în mare parte lipsit de sicrie și proteze”, notează publicația.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel