"Fortăreața anti-imigrație". Partidul Libertății, de extremă dreaptă, câștigă alegerile în Austria

Harta Europei / pexels, aliaksei lepik
Harta Europei / pexels, aliaksei lepik

Rezultatele preliminare ale alegerilor generale din Austria arată că partidul de extremă-dreapta Libertatea (FPÖ) a câștigat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, pentru prima dată în perioada postbelică.

Extrema dreaptă pare să se îndrepte spre un succes istoric în alegerile legislative de duminică din Austria, potrivit primelor estimări publicate de postul public de televiziune ORF după închiderea urnelor, relatează AFP şi Reuters.

Primele estimări bazate pe numărarea unei părţi din voturile prin corespondenţă şi din buletinele din birourile închise mai devreme arată că Partidul Libertăţii (FPOe), pro-Kremlin și anti-imigranți, al lui Herbert Kickl obţine 29,1% din voturi.

Liderul partidului a semnalat deja că este pregătit să conducă guvernul. Dar negocierile de coaliție vor fi complicate, Partidul Popular Austriac (ÖVP), condus de cancelarul Karl Nehammer, primind 26,2% din voturi.

Pentru că nu a reușit să câștige majoritatea absolută, FPÖ va avea nevoie de un partener pentru a guverna.

OVP, care, la fel ca FPO, susține reguli mai stricte de imigrație și reduceri de taxe, este singurul partid deschis să formeze o coaliție cu partidul de extremă dreapta, notează și Reuters.

Cu toate acestea, Nehammer spune că partidul său nu se va alătura unui guvern cu Kickl.

 

Înfrângerea istorică a partidelor dominante anterior

 

Partidul Social Democrat din Austria (SPÖ), condus de Andreas Babler, s-a clasat pe locul trei, cu aproximativ 21% din voturi. Pentru Partidul Popular și pentru Social Democrați, forțele politice dominante în mod tradițional din țară, acesta a fost cel mai prost rezultat electoral din istorie.

Grupul liberal NEOS (conform proiecțiilor 8,9 la sută) și Verzii (8,2 la sută) au concurat pentru locul al patrulea. Potrivit estimărilor, celelalte partide nu au ajuns la Consiliul Naţional.

 

FPO dorește să construiască o „Fortăreață AUSTRIA”

 

O victorie a FPO ar face din Austria cea mai recentă țară din UE care a înregistrat un sprijin sporit de extremă dreapta după victorii  în țări precum Țările de Jos, Franța și Germania.

FPO, care critică islamul și promite reguli mai stricte pentru solicitanții de azil, a câștigat un vot național pentru prima dată în iunie, când a învins OVP la alegerile europene.

FPO, care dorește să înceteze cu totul acordarea azilului și să construiască o „fortăreață Austria” care să împiedice migranții să intre, a fost condusă inițial de un fost parlamentar nazist în anii 1950.

A căutat să-și modereze imaginea, dar o nouă controversă cu privire la trecutul său a apărut în weekend, când un videoclip publicat de ziarul Der Standard îi arăta pe membrii partidului asistând la o înmormântare în care a fost cântat un cântec popular printre SS-urile naziste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel