Forțele Aeriene ale SUA au testat cu succes o armă laser pentru avioanele de luptă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Laboratorul de Cercetare al Forţei Aeriene americane (AFRL) a finalizat, luna trecută, o serie de teste ale unui program special de cercetare în domeniul apărăii al Forţei Aeriene americane, numit SHiELD, Testele efectuate în cadrul programului SHiELD au constat în utilizarea unei arme laser terestre de mare putere pentru a doborât câteva rachete, potrivit site-ului zerohedge.com, care citează un comunicat al robins.af.mil.

Exerciţiul de pregătire a avut loc în 23 aprilie la poligonul de testare a rachetelor White Sands, din New Mexico.

Programul SHiELD a dezvoltat o armă cu energie direcţionată care, în cele din urmă, va putea fi amplasată pe un avion. Dronele şi avioanele de vânătoare din generaţia a cincea vor avea în curând abilitatea de a distruge rachete sol-aer (SAM) şi rachete aer-aer (AAM) cu raze laser. 

(w670)

Această demonstraţie arată că ,,sistemele noastre de energie direcţionată sunt pe cale să schimbe jocul pentru avioanele noastre de luptă”, a declarat Dr. Kelly Hammett, director la Laboratorul de Cercetare al Forţei Aeriene americane (AFRL).

În timpul testelor, arma laser a doborât câteva rachete lansate de la sol în timp ce se aflau în zbor, însă oficiali ai AFRL nu au declarat pentru Defense One care a fost numărul rachetelor distruse, invocând motive privind securitatea naţională. De asemenea, s-a raportat că sistemul final va fi construit cu un design mai mic şi mai uşor şi consolidat pentru viteze supersonice.

Testul sistemului SHiELD validează eficiența laserelor împotriva rachetelor, mai precizat AFRL. Inginerii care lucrează la acest proiect au acum misiunea de a face versiunea finală a sistemul SHiELD mult mai mică și mai ușor, pentru că acesta să poată fi integrat şi pe avioane.

Defense One a precizat că una dintre provocările tehnice semnificative ale forţei aeriene este miniaturizarea armei laser pentru a putea fi amplasată sub un avion, dezvoltând astfel o sursă de energie care poate genera sute de kilowaţi în timpul zborului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel