Fostul președinte Donald Trump a devenit din nou ținta unei tentative de asasinat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Au fost trase focuri în apropierea fostului președinte și candidat republican la președinție, Donald Trump, în timp ce acesta mergea să joace golf la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida, duminică. Potrivit unui purtător de cuvânt al personalului său de campanie, Steven Cheung, Trump este bine.

Poliţia federală americană FBI a anunţat duminică după-amiază că investighează "o presupusă tentativă de asasinat" care l-a vizat din nou pe Donald Trump, candidatul republican fiind "în siguranţă" şi un suspect fiind arestat, notează AFP.

Mai mulţi agenţi ai săi "au deschis focul asupra unui bărbat înarmat" care se afla în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump şi a fost găsită o puşcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri şi echipamente de înregistrare video, au precizat autorităţile într-o conferinţă de presă.

Suspectul a fugit la volanul unei maşini negre, dar un martor a ajutat poliţia să identifice vehiculul, iar autorităţile l-au găsit.

Într-un context de campanie prezidenţială deosebit de tensionată, cu aproximativ 50 de zile înainte de alegerile din 5 noiembrie, fostul preşedinte, care se afla la clubul său de golf din Florida, este "în siguranţă după ce au fost semnalate focuri de armă în vecinătatea sa", a declarat Steven Cheung, director de comunicare pentru campania lui.

Poliţia federală americană a spus într-un comunicat că anchetează asupra a "ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat împotriva fostului preşedinte Trump".

Secret Service, poliţia de elită însărcinată cu protecţia preşedinţilor, foştilor preşedinţi şi personalităţilor politice importante, a anunţat, de asemenea, o anchetă asupra acestor focuri de armă care au avut loc "cu puţin timp înainte de orele 14.00 (18.00 GMT)".

Ron DeSantis , guvernatorul Floridei, a declarat că statul va desfășura propria anchetă asupra tentativei de asasinat.

„Oamenii merită adevărul despre presupusul ucigaș și despre cum a reușit să ajungă la câteva sute de metri de fostul președinte și actualul candidat republican”, a spus DeSantis.

Întrebat de ce suspectul a reușit să se apropie atât de fostul președinte, șeriful comitatului Ric Bradshaw a spus că terenul de golf are defecte de securitate din cauza tufișurilor care îl înconjoară. Dacă Trump ar fi actualul președinte, agenții Serviciului Secret ar „înconjura întregul teren de golf”, a mai aspun DeSantis.

„Autoritățile doar au recunoscut că, dacă Trump ar fi președinte, ar face mai mult pentru a-l proteja”; a spus Steve Scalise, liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților.

În timpul campaniei prezidențiale, Trump a fost deja ținta atacului unui bărbat înarmat, din care a scăpat cu o leziune la ureche. Un bărbat înarmat a tras mai multe focuri înspre el, în timpul unui miting de campanie în Pennsylvania, pe 13 iulie. Atentatorul a fost împușcat mort pe loc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel