Flota rusă, vânată constant: Drone maritime ucrainene au atacat Novorossiik, noaptea trecută

Drona maritimă ucraineană Sea Baby. Sursa Foto: SBU
Drona maritimă ucraineană Sea Baby. Sursa Foto: SBU

Portul rusesc Novorossiik a fost ținta unui atac al ambarcațiunilor fără pilot ucrainene în noaptea de 5 septembrie. Sirenele au început să sune la 1:20 dimineața.

„Sirenele sună în Novorossiik - un semnal de avertizare pentru toți. Pericol de atac al bărcilor fără pilot”, a avertizat primarul Kravchenko pe canalul său Telegram.

El s-a adresat în primul rând locuitorilor primei linii de coastă: „Dacă sunteți acasă, nu vă duceți la ferestre. Ascundeți-vă într-o cameră fără vedere la mare sau în camere fără ferestre și pereți solidi. Nu fi în aer liber lângă mare. Nu faceți și nu publicați fotografii/videoclipuri ale echipamentelor de apărare a orașului și despre activitatea serviciilor speciale și operaționale”.

Mai târziu, primarul a adăugat: „Vom opri atacurile cu drone”.

Drumul de coastă a fost închis din cauza deplasării utilajelor grele. Ministerul rus al Apărării a raportat în dimineața zilei de 5 septembrie că două drone navale ar fi fost „ distruse” în partea de nord-est a Mării Negre.

Ulterior, site-ul EurAsia Daily a raportat că elicopterele Flotei Mării Negre au decolat și au distrus 4 bărci fără pilot care navigau în largul Peninsulei Crimeea.

În oraș s-au auzit focuri de armă și explozii, a informat canalul de opoziție Astra.

Ucraina a folosit în mod repetat ambarcațiuni fără pilot împotriva navelor rusești. Acestea, împreună cu atacurile cu drone și cu rachete anti-navă sau aer-sol, au dus la retragerea Rusiei a Flotei Mării Negre din Crimeea.

Amintim că lunile trecută Rusia a fost forțată să-și retragă navele din Sevastopol în portul Novorossiisk, situat mai la est, și a minat intrarea în zona portului rusesc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel