Flota mixtă Bell H-1 - Viper și Venom au atins o bornă istorică: 400.000 de ore de zbor

AH-1Z Viper, sursă foto: Bell
AH-1Z Viper, sursă foto: Bell

Flota mixtă H-1 de elicoptere de atac și elicoptere utilitare AH-1Z Viper și UH-1Y Venom a strâns în total peste 400.000 de ore de zbor.

Proiectate de Bell Textron Inc., o companie care face parte din grupul Textron Inc. (NYSE: TXT), ca elicoptere militare speciale pentru United States Marine Corps (USMC, Infanteria marină a SUA), aeronavele Viper și Venom au fost mobilizate, din 2010, într-un spectru complet de operațiuni militare în jurul lumii.

„Atingerea bornei de 400.000 de ore reprezintă efortul colectiv al bărbaților și femeilor care s-au dedicat menținerii moștenirii de reușite ale programului H-1”, a declarat Mike Deslatte, vicepreședinte Bell H-1 și director de program, potrivit unui comunicat oficial transmis de către cei de la Bell către DefenseRomania. „Programul AH-1Z și UH-1Y exemplifică vitala cooperare dintre industrie și program, care asigură păstrarea unui avantaj competitiv imens față de viitorii inamici.”

Programul oficial United States Marine Corps (USMC) a fost gândit pentru 349 de aeronave H-1 împărțite în AH-1Z Viper și UH-1Y Venom, producția continuând în 2022 pentru USMC și dincolo de 2022 pentru partenerii militari străini. Se preconizează că aeronavele vor fi în uz pentru USMC până în anii 2040, Bell susținând operațiunile cu îmbunătățiri continue pentru a asigura fiabilitatea, capacitatea de supraviețuire și de distrugere pe un câmp de luptă în evoluție.

 

Program de modernizare a elicopterelor  Viper și Venom

 

Programul de modernizare a aeronavelor include modificări precum integrarea sistemului Link-16 ca parte a unui plan definit de îmbunătățiri prevăzute, concepute pentru a asigura menținerea vârfului tehnologic și capabilitatea de luptă ale platformei H-1 pe toată durata de viață a acesteia.

„Atingerea acestei borne reprezintă încununarea a mii de ore de lucru din partea piloților, a tehnicienilor de întreținere, a inginerilor, a echipelor de încercare și a partenerilor din industrie. Reprezintă un adevărat efort de echipă”, a declarat Col. Vasilios Pappas, manager de program PMA-276. „Aeronavele H-1 au apărat forțele armate timp de decenii, iar odată cu integrarea noilor capabilități, aeronavele H-1 vor continua să sprijine forțele armate și în deceniile ce vor urma.” 

Abilitatea de atac specială a elicopterului AH-1Z Viper combină armele specifice împotriva țintelor terestre, maritime sau aeriene, cu raza lungă excelentă. Construcția elicopterului UH-1Y Venom ca platformă utilitară versatilă poate asigura îndeplinirea oricărei funcții pe câmpul de luptă, de realimentare, aducerea trupelor pe teren, suportul aerian de proximitate și multe altele. Împreună, aeronavele H-1 au un element comun unic de diferențiere în aviația militară. Platforma conține 85% sisteme și componente majore comune, ceea ce îi permite USMC să folosească rapid componente critice comune și să reducă amprenta logistică și instruirea necesară operării aeronavei în condiții de austeritate, mai precizează cei de la Bell.

Viper și Venom sunt proiectate pentru operațiuni maritime și terestre, fiind modificate specific la fabricare pentru mediul maritim.  Avantajele construcției consolidate pentru mediul maritim în cazul aeronavei H-1 se extinde până la protecția împotriva elementelor, asigurând fiabilitatea și disponibilitatea în diverse medii, de la deșert, mediu maritim și înzăpezit până la condiții tropicale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel