De asemenea, marinarii și piloții vor practica căutarea și detectarea inamicului subacvatic, urmărirea și menținerea contactului cu el înainte de a îl constrânge să iasă la suprafață, combaterea unui atac și a distrugerii submarinului inamic. „În ultimele etape ale exercițiului, echipajele navelor și aeronavelor antisubmarine vor lansa torpile și arunca bombe”, se arată în raport.
O sursă a ministerului a precizat că exercițiul, desfășurat în apele internaționale ale Mării Norvegiei și Mării Barents, va dura câteva zile. "Unele zone, unde se desfășoară exercițiul de luptă, sunt închise navigării civile", spune serviciul de presă.
De asemenea, o sursă din cadrul Flotei a spus că, în timpul exercițiului, echipajele avioanelor MiG-31BM din regimentului de aviație al Flotei de Nord au furnizat cu succes acoperirea aeriană pentru aeronavele antisubmarine Tu-142 și IL-38. "Zborurile pentru căutarea submarinelor inamice simulate au fost efectuate în spațiul aerian internațional peste Marea Barents și Marea Norvegiei. Echipajele MiG-31 au escortat aeronava și au practicat tehnici de luptă aerienă", se arată în raport.
Potrivit serviciului de presă, șase echipaje au efectuat misiuni de zbor, toate în condiții meteorologice nefavorabile. "Pănă acum MiG-urile 31 au efectuat nouă zboruri, stând peste 10 ore în aer și acoperind o distanță de peste 12.500 km", se mai arată în raport.
În primăvară, în aceeași zonă a mai avut loc un exercițiu similar.
Vezi și: Distrugătorul american USS Porter a intră în Marea Neagră (Video)
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News