Explozii au răsunat în Crimeea. Rușii susțin că au respins un atac asupra Podului Crimeea, executat de militarii ucraineni cu 12 rachete ATACMS

Ionel Copcea |
Data publicării:
Portul Taman, care joacă un rol decisiv în alimentarea Crimeei și a Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat aproape de strâmtoarea Kerci. Foto: Mapcarta
Portul Taman, care joacă un rol decisiv în alimentarea Crimeei și a Flotei ruse de la Marea Neagră, aflat aproape de strâmtoarea Kerci. Foto: Mapcarta

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în cursul nopții de 16.08.2024, forțele de apărare antiaeriană au respins un atac cu rachete executat de armata ucraineană asupra Podului Crimeea situat peste Strâmtoarea Kerci.

“În această noapte, mijloacele rusești de apărare antiaeriană au respins un atac grupat executat de armata ucraineană cu 12 rachete operativ-tactice de producție americană de tip ATACMS asupra Podului Crimeea. Toate rachetele au fost distruse”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Presa rusă speculează faptul că “Ministerul ucrainean al Apărării nu a informat despre atacul eșuat, ascunzând acest incident populației țării și contribuabililor americani, care finanțează nevoile Forțelor Armate ale Ucrainei din propriile buzunare”.

Cert este faptul că traficul pe Podul Crimeea a fost oprit în cursul nopții, în jurul orei 03:00 (ora Moscovei).

Toți cei care se aflau pe pod și în apropierea acestuia au fost îndemnați să nu se îngrijoreze și să respecte solicitările ofițerilor de securitate din transporturi. Traficul a fost reluat în jurul orei 07:00 dimineața. În acest interval, pe ambele părți ale podului s-au format cozi mari de mașini. La ora 08:00, aproximativ 1.200 de vehicule așteptau pe teritoriul Ținutului Krasnodar, iar alte 720 se aflau pe coasta Peninsulei Crimeea. Se pare că mai târziu, cozile de mașini nu numai că nu au scăzut, ci chiar au crescut. La ora 13:00, mașinile dinspre Taman așteptau două ore ca să traverseze podul, iar dinspre Kerci aproximativ trei ore.

Potrivit surselor rusești și autorităților locale din Peninsula Crimeea, atacul ucrainean din această noapte nu s-a limitat numai la Podul Crimeea. Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să lovească și alte ținte din peninsulă cu trei drone aeriene de tip avion. De asemenea, armata rusă a distrus trei drone maritime, care se apropiau de coastele Crimeei.

Serhii Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Armatei de Voluntari ucrainene „Sud”, a raportat că, conform informațiilor preliminare, Forțele de Apărare ale Ucrainei au reușit probabil să lovească o trecere cu feribotul a ocupanților ruși și o ambarcațiune.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, topwar.ru, unian.ua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel