Sistemul ARES se bazează pe platforma LRR (Light Reconnaissance Robot) și vine echipat cu mâna antitanc SAPPW Tulipan. Această configurație permite operarea la o distanță de câteva sute de metri, permițând operatorilor să desfășoare și să activeze mina în siguranță.
Testele au demonstrat deja capacitatea sistemului de a distruge vehicule blindate utilizând tehnologia EFP (Explosively Formed Projectile), care poate penetra un blindaj cu o grosime de până la 60 mm, fiind cu adevărat o soluţie eficientă împotriva vehiculelor militare puternic blindate.
SAPPW Tulipan este o mină antitanc ușoară, dezvoltată de Belma, o componentă cheie a grupului de apărare PGZ. Aceasta este destinată utilizării în medii în care minele tradiționale pot fi mai puțin eficiente, cum ar fi zonele urbane sau de-a lungul rutelor utilizate pentru regruparea forţelor inamice.
Mina Tulipan dispune de o tehnologie EFP avansată, care îi permite să penetreze un blindaj de până la 60 mm de la distanțe de până la 50 de metri. Poate fi montată pe diverse structuri, cum ar fi copaci și stâlpi, pentru a viza zonele vulnerabile ale vehiculelor. Echipat cu senzori acustici și termici și cu un sistem programabil de autodistrugere, Tulipan rămâne operațional timp de până la 30 de zile pe teren. Acesta îndeplinește standardele internaționale de siguranță și eficacitate în războiul modern.
DefenseRomania se află în Polonia, unde participă și la Expoziția internațională a Industriei de Apărare (MSPO) de la Kielce, la invitația și cu sprijinul Ambasadei Poloniei la București".
Acest nou produs al industriei poloneze de apărare este prezentat în contextul în care Polonia accelerează utilizarea sistemelor fără pilot în cadrul forțelor sale armate.
Oficialii polonezi din domeniul apărării, analizând modul în care se desfăşoară conflictul din Ucraina, fac presiuni pentru integrarea tehnologiilor dronelor, atât aeriene, cât și terestre, la toate nivelurile de comandă militară. Această strategie vizează îmbunătățirea capacităților de recunoaștere și de luptă, oferind unităților mici acces la tehnologii avansate precum robotul ARES.
În timp ce Polonia a înregistrat progrese semnificative în achiziționarea de drone aeriene precum Bayraktar TB2 și MQ-9B SkyGuardian, dezvoltarea și implementarea de sisteme terestre precum ARES fac parte dintr-o strategie mai largă de completare a acestor platforme aeriene. PGZ continuă să joace un rol-cheie în avansarea acestor tehnologii, asigurându-se că forțele armate poloneze sunt echipate pentru a face față provocărilor războiului modern.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News