Ucraina primeşte două veşti proaste: Camera Reprezentanților nu a votat proiectul pentru un nou ajutor militar, iar aderarea la NATO nu intră în discuţii la următorul summit

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Ukrainian Army. Photo credit: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Președintele SUA, Joe Biden, a reacționat la faptul că Camera Reprezentanților a intrat în vacanță fără să voteze un proiect de lege care include ajutor pentru Ucraina. "Eșecul de a sprijini Ucraina în acest moment critic nu va fi uitat niciodată", a precizat Biden.

Camera Reprezentanților din SUA a intrat în vacanță până la sfârșitul lunii februarie fără să voteze proiectul de lege adoptat de Senat care conține pachetul de ajutor pentru Ucraina.

Marți, 13 februarie, Senatul SUA a aprobat un proiect de lege bipartizan de finanțare care oferă asistență Ucrainei, Israelului și altor țări aliate.

Într-o alocuțiune de urgență din 13 februarie, președintele SUA, Joe Biden, i-a cerut președintelui Camerei Reprezentanților, Johnson, să supună "imediat" la vot proiectul de lege care conține fonduri suplimentare pentru Ucraina, adoptat de Senat.

Cu toate acestea, Johnson a declarat că proiectul de lege al Senatului nu conținea măsurile mai dure de securitate la frontieră cerute de republicanii din Cameră și că nu îl va supune la vot.

 

Aderarea Ucrainei la NATO nu va fi luată în considerare la summitul din acest an

 

Pe lângă refuzul Camerei Reprezentanților de a vota un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev, Departamentul de Stat al SUA a declarat că aderarea Ucrainei la NATO nu va fi luată în considerare la summitul din acest an și că este posibil să aibă loc "după război".

Daniel Cisek, reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, într-un comentariu pentru Suspilne, postul public de radio și televiziune din Ucraina a declarat că: "Membrii NATO știu și înțeleg că ucrainenii doresc să devină imediat și cât mai curând posibil parte din NATO. Sincer, acest lucru nu este de așteptat se întâmple la summitul NATO din acest an... probabil după război".

El a spus că anul acesta NATO împlinește 75 de ani și că "Alianța a devenit mai puternică în ultima vreme". În special, acest lucru este influențat de extindere - și anume, aderarea Finlandei în aprilie 2023 și pașii finali pentru aderarea Suediei.

,,Acest lucru înseamnă că NATO este de fapt mai mare și mai puternică decât a fost în 75 de ani. Aceasta este, de asemenea, o chestiune importantă pentru relația dintre NATO și Ucraina", a spus Cisek.

El a remarcat că există din ce în ce mai multe conflicte în lume, astfel încât există mai multe provocări. Cu toate acestea, se poate observa că, în ciuda diferențelor dintre membrii NATO, în cele din urmă, decizia Alianței rămâne unanimă în ceea ce privește aderarea Ucrainei.

Ca exemplu, Cisek a citat summitul NATO de anul trecut de la Vilnius, unde toți membrii au reiterat că "Ucraina are un loc în NATO".

El a mai spus că se așteaptă ca Senatul să continue să lucreze împreună pentru a implementa reformele în Ucraina. Principala prioritate acum este de a oferi asistență pentru a o apăra împotriva agresiunii rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel