Eșec total al structurilor de securitate americane. Atentatorul a tras asupra lui Trump de pe acoperișul clădirii în care se aflau forțele de poliție

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacatorul care a tras în Donald Trump a tras de pe acoperișul clădirii în care se afla secția de poliție locală, scrie The New York Post. Eșecul total al măsurilor de securitate ajunge la poliție, adaugă ziarul.

Serviciul Secret a fost responsabil pentru securitatea lui Trump la un miting de campanie din Butler, Pennsylvania. Agenții au creat un inel de securitate în jurul scenei, un așa-numit perimetru, la aproximativ 100 de metri în fiecare direcție. Tot ce se afla în afara acestei zone marcate era responsabilitatea poliției locale, scrie ziarul Bild.

Poliția locală trebuia să securizeze clădirea fabricii de pe acoperișul căreia Thomas Matthew Crooks a împușcat în publicul de la miting și asupra lui Donald Trump, care candidează pentru realege ca președinte. Ironia sorții face că acea clădire era ocupată de polițiști care trebuiau să se asigure de sigurața evenimentului.

Au ocupat clădirea, dar au lăsat acoperișul neasigurat. O posibilă explicație pentru o mișcare atât de incredibilă este că poate că nu au vrut să fie prinși în posibilul foc încrucișat al lunetiştilor din Serviciul Secret. L-au văzut pe atacator doar când era prea târziu.

Un polițist s-a urcat pe acoperiș în spatele trăgatorului

Imagine cu forțele de securitate, acționând pe acoperiș după ce trăgătorul a fost împușcat

Chiar înainte de eveniment, acoperișul a fost identificat ca un potențial risc de securitate de către agenții Serviciului Secret, relatează NBC.

Un alt eșec a avut loc cu aproximativ 26 de minute înainte de prima împușcătură, când un ofițer de poliție l-a văzut pe atacator, scrie The New York Post. Cui a dat sau a raportat informațiile, nu este clar în acest moment.

Cu doar câteva clipe înainte de atac, un alt polițist trebuia să inspecteze acoperișul clădirii. Nu a putut să-și folosească arma în timp ce se agăța de marginea acoperișului și când a văzut un atacator cu o armă îndreptată spre el, a dat drumul imediat și a căzut la pământ. În acel moment, Thomas Matthew Crooks a început să tragă în Trump.

Se pare că ofițerii aparțineau diferitelor departamente de poliție: departamentul local de poliție comitatul Butler și poliția de stat din Pennsylvania. Serviciul Secret și poliția sunt în conflict asupra cine este responsabil pentru eșec. Aparent, ofițerii și agenții de poliție nu erau coordonați între ei.

Locuitorii din Butler au descris presei că nimeni nu a verificat zona din jurul orașului. „Nu m-a contactat nimeni. Nimeni nu a sunat să vină să verifice”, a declarat pentru New York Post Valerie Fennell, a cărei proprietate se învecinează cu clădirea în care a tras bărbatul înarmat. Locuitorii au mai subliniat că intrările în imobilul în cauză au fost asigurate doar cu bandă adezivă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel